25 září, 2024

Nejnovější sportovní zprávy se týkají fotbalu, hokeje a ostatní

sportvniczblog.com – Sportovní zprávy, přenosy, program utkání i výsledky, tabulky, reportáže

Zoufalý Nagelsmann bizarně obešel pravidla. Je to ubohé, zní světem

2 min read

Německý národní tým je světu pro smích. Fotbalovou komunitou se šíří video, které zachycuje trenéra „Die Mannschaft“ Juliana Nagelsmanna, jak instruuje brankáře Kevina Trappa, aby předstíral zranění. Gólman Eintachtu Frankfurt ho poslechne a teatrálně se svalí na zem. Kouč tím chtěl pomoci týmu vystřídat po vyloučení Saného a zvrátit nepříznivý vývoj přípravného duelu s Rakouskem. Což se nepovedlo, Němci prohráli 0:2.

Leroy Sané dostává ve 49. minutě červenou kartu (svou první v kariéře) za agresivní strčení do Rakušana Mwaneho. Na německé střídačce zavládne panika. Nagelsmann zapíská na prsty, a gestikuluje na Trappa, aby si lehnul. Dokonce mu i poradí, jakou část těla zranění postihlo – lýtko.

Gólman nejříve vypadá, že nechápe, co se po něm chce. Pak ale svého kouče pochopí a s bolestivou grimasou v obličeji si nechává zavolat týmové lékaře. Brankář je totiž jediný hráč, jehož ošetření nevyžaduje odchod za lajnu.

Hra se přerušuje a Němci střídají. Nový muž na hřišti Heinrichs posílá lísteček s informacemi Havertzovi. Ani tato eskapáda nepomůže. Rakousko střílí další gól a rivala poráží 2:0. Trapp odchytá celý zápas.

Celá situace je o to bizarnější, že šlo jen o přípravný zápas. Německo kvalifikaci nehraje, protože EURO 2024 pořádá.

Rakouská ikona s 83 reprezentačími starty Herbert Prohaska Nagelsmanna odsoudil: „Takové chování je ubohé. To se prostě nedělá. Jako trenér musíte být schopný tohle vyřešit za chvilku.“

Zúčastnění incident komentovat nechtěli. Ke svému týmu byl ale bývalý trenér Lipska nebo Bayernu kritický. „Musíme situaci přijmout a nestavit se do role obětí. Chybí nám sebevědomí, což není po posledních měsících překvapení“, řekl po zápase.

Německou reprezentací zmítají problémy. Na posledních dvou MS se nedostala ze skupiny. Na minulém Euru vypadla v osmifinále. Série nepovedených přátelských utkání stála místo Hansi Flicka, kterého nahradil Julian Nagelsmann. Tomu se poslední reprezentační sraz vůbec nepovedl, jeho svěřenci prohráli s Tureckem i Rakouskem. Před domácím šmpionátem tak mají co řešit.

Copyright © All rights reserved. | Newsphere by AF themes.