25 září, 2024

Nejnovější sportovní zprávy se týkají fotbalu, hokeje a ostatní

sportvniczblog.com – Sportovní zprávy, přenosy, program utkání i výsledky, tabulky, reportáže

Sejk s Olatunjim (ne)tlačí na útok. Je vlastně Kuchtova pozice v ohrožení?

2 min read

Může se vlastně obávat Jan Kuchta o místo na hrotu sparťanského útoku? V jednu chvíli na něj tlačil Victor Olatunji, ale to už je pár týdnů stará vesta. Nigerijec sletěl s formou do podprůměru a příliš neválí ani další adept na post číslo 9 Václav Sejk.

Může se vlastně obávat Jan Kuchta o místo na hrotu sparťanského útoku? V jednu chvíli na něj tlačil Victor Olatunji, ale to už je pár týdnů stará vesta. Nigerijec sletěl s formou do podprůměru a příliš neválí ani další adept na post číslo 9 Václav Sejk.

V létě se nechal slyšet, že by ho rozhodně neuspokojovala pozice střídajícího, zkrátka náhradníka. Po návratu z Jablonce si nakonec místo v kádru vybojoval, ale to, o čem mluvil, se mu událo.

Kapitán reprezentace do jedenadvaceti let je v druhém sledu hráčů, v lize byl v základní sestavě jen jednou – a to v Jablonci, kde Brian Priske nechal před odvetou předkola Ligy mistrů s Kodaní sedět prakticky všechny opory.

Jedenadvactiletý forvard dostává větší šanci prakticky jen v domácím poháru, v něm také (na Bohemians) vstřelil jedinou podzimní klubovou branku. „Bojoval s tím, že neměl tolik minut, kolik by chtěl. Proti Bohemians ale udělal to, co jsme po něm my trenéři chtěli,“ chválil ho kouč. „Myslím, že se to zvedá,“ radoval se i sám hráč.

Od té doby však za Spartu naskočil jen na necelou půlhodinu na stadionu Rangers, další tři utkání odseděl kompletně na lavici.

Na přelomu září a října se zdálo, že by mohl vystrnadit Jana Kuchtu buď ze sestavy, nebo na křídlo. V derby naskočil do základu, pak také v Hradci Králové, kde však byl pro mnohé diskutabilně vyloučen.

Copyright © All rights reserved. | Newsphere by AF themes.