25 září, 2024

Nejnovější sportovní zprávy se týkají fotbalu, hokeje a ostatní

sportvniczblog.com – Sportovní zprávy, přenosy, program utkání i výsledky, tabulky, reportáže

Vánoční nadílka Premier League: Liverpool proti Arsenalu i našlapaný Boxing Day

2 min read

Přesně takhle to totiž funguje ve Velké Británii, kde fotbalové soutěže nezastavují ani o svátcích. Hraje se na všech úrovních, od amatérů na vesnicích až po slavnou Premier League.

„Mám tuhle část sezony opravdu rád. Jasně, jako fanoušek si můžete během svátků udělat větší čas na rodinu, ale my fotbalisti to máme podobné. Naši blízcí chodí na stadion a vždycky je to skvělý zážitek,“ přiznal v rozhovoru pro CANAL+ Sport obránce Tottenhamu Ben Davies.

Podobné pocity mohli zažívat fotbalisté na Ostrovech už v roce 1888. Tehdy se poprvé hrála oficiální sváteční utkání. Nejznámějším vánočním hracím dnem je Boxing Day, který v Británii připadá na 26. prosince.

A fotbalová tradice pokračuje i v této sezoně. Vánoční Premier League začala už včera, ale největší porci zápasů 18. kola si užijete v sobotu 23. prosince. Těšit se můžete na Konferenční přenos, a také na studio Match Time (začíná v 15:30) k duelu Tottenhamu s Evertonem a následnému souboji Liverpoolu s Arsenalem.

Přímý souboj o první místo. Vedoucí Arsenal má na druhý Liverpool jednobodový náskok. Klopp proti Artetovi, Salah proti Sakovi. Velký zápas, jehož výsledek silně ovlivní další vývoj sezony.

Pět zápasů, které vyvrcholí soubojem Burnley s Liverpoolem (od 18:30) a následným duelem Manchesteru United s Aston Villou. Studio Match Time k oběma zápasům startuje v 18 hodin.

Aston Villa je ve skvělé formě a v lize neprohrála už šest zápasů. Tentokrát ji čeká výjezd na Old Trafford, kde nastoupí proti historicky nejúspěšnějšímu celku Premier League v zápasech hraných na Boxing Day. Svěřenci manažera Erika ten Haga se ale trápí, a po hořkém konci v Lize mistrů se snaží sezonu zachránit aspoň na domácí půdě.

Copyright © All rights reserved. | Newsphere by AF themes.