25 září, 2024

Nejnovější sportovní zprávy se týkají fotbalu, hokeje a ostatní

sportvniczblog.com – Sportovní zprávy, přenosy, program utkání i výsledky, tabulky, reportáže

Souček zmrazil Arsenal, už překonal Lamparda. Fantastický rok, řekl Moyes

2 min read

Derby mezi Arsenalem a West Hamem v 19. kole Premier League anglická média vtipně označovala jako „Declan Rice Derby.“ Právě záložník Arsenalu se v lize poprvé střetnul s týmem, kde nosil kapitánskou pásku. Zároveň se proti Davidu Moyesovi postavil jeho bývalý svěřenec Mikel Arteta. Zápas s nádechem několika osobních příběhů navíc rozhodl gólem Tomáš Souček. U výhry kladivářů 2:0 nechyběl ani Vladimír Coufal.

Kladiváři nastoupili na Emirates Stadium v modrém i s českým duem Souček, Coufal v základu a drtivou většinu první půle se zdálo, že jim doktor zakázal přelézt půlící čáru. Taktika Davida Moyese se zkrátka na hřištích top soupeřů příliš nemění a Hammers se řídí pořekadlem, že nejlepším útokem je obrana. Na straně domácích zase dle očekávání nechyběl od úvodního hvizdu Rice. 

Ve 13. minutě přišla první pohroma pro kanonýry, kdy po ojedinělém výpadu hosté skórovali. Přihrávku Jarroda Bowena v klidu dopravil do odkryté sítě Souček. Pro kapitána české reprezentace se jednalo o pátou trefu v této sezoně Premier League a mohl ukázat ztichlému hledišti svůj krouživý taneček. „Suk“ znovu potvrdil, že jestli je něco jeho silnou stránkou, je to výběr místa.

Chvíli poté ale delegaci ze Stratfordu zatrnulo, když VAR poměrně dlouho zkoumal, jestli Bowen nepřihrával už za čárou mimo hřiště, žádný záběr však průkazně neodhalil, že by míč odcestoval celým svým objemem do autu, a jelikož rozhodčí Michael Oliver s asistentem prohřešek přímo ve hře nezaznamenali, gól platil.

Souček zapsal už pětadvacátou ligovou trefu v barvách West Hamu, mezi nejlepšími českými střelci v historii Premier League se znovu o kousek přiblížil druhému Milanu Barošovi. A mezi kladiváři se osmadvacetiletý středopolař dostal o jeden přesný zásah před Franka Lamparda, jenž za celek v minulosti odehrál pět kompletních ligových sezon (1996-2001).

Celkově měli ale kanonýři až drtivý tlak a opravdu to vypadalo, že West Ham před bránu Alphonse Areoly zaparkoval minimálně dva autobusy. Marná sláva, domácí se ale před pauzou prosadit nedokázali, byť třeba sám Bukayo Saka měl tři dobré šance a jednou dokonce orazítkoval tyč. 

Copyright © All rights reserved. | Newsphere by AF themes.