25 září, 2024

Nejnovější sportovní zprávy se týkají fotbalu, hokeje a ostatní

sportvniczblog.com – Sportovní zprávy, přenosy, program utkání i výsledky, tabulky, reportáže

Češka v Pogačarově týmu. Prozradila, proč ještě nedošlo na osobní setkání

2 min read

V nejvyšší lize cyklistiky je Tereza Neumanová už dvě sezony. Teď se ale posunula ještě o kousek výš. Od ledna je totiž členkou stáje UAE Team ADQ, ženské odnože celku, za který jezdí dvojnásobný vítěz Tour de France Tadej Pogačar. „Ještě jsem s ním ale nemluvila,“ podotkla jediná česká zástupkyně v ženské World Tour.

V mužské nejvyšší lize silniční cyklistiky jsou momentálně čtyři muži. A v ženské je to ještě méně, jen jedna zástupkyně drží hrdě český prapor. Tereza Neumanová byla uplynulé dvě sezony v jednom z bohatších celků LIV Racing. Poctivé práce rodačky z Třebíče si však všimli v týmu, který patří dokonce k těm nejbohatším. Od ledna totiž obléká dres s nápisem, který i v mužské cyklistice znamená opravdu hodně a je vytouženou destinací mnoha špičkových cyklistů – UAE. V případě mužů UAE Team Emirates, u žen jde o UAE Team ADQ.

„Management týmu je nový, dává novou jiskru, snaží se ženskou cyklistikou posouvat. Největší rozdíl je v tom, že se snaží do všech sfér investovat, pracovat s profesionály, má zázemí jednoho z největších ženských týmů. A pomáhá, že vedle funguje mužský tým,“ poukazuje Neumanová na důležitý aspekt.

Když se řekne UAE Team Emirates, asi se nenajde nikdo, komu by nenaskočilo jméno Tadeje Pogačara. Dvojnásobný vítěz Tour de France a celé řady dalších významných závodů je hlavní hvězdou této sestavy vlastněné arabskými šejky.

Neumanová ale zatím neměla příležitost s tímto sympaťákem prohodit pár slov. „Potkali jsme se na kempu v Abú Zabí. Ale zatím jsme se jen viděli. Tým je tak obrovský, že na společné večeři nás bylo asi 150, tam nebyl úplně prostor,“ smála se trojnásobná česká šampionka.

Copyright © All rights reserved. | Newsphere by AF themes.