25 září, 2024

Nejnovější sportovní zprávy se týkají fotbalu, hokeje a ostatní

sportvniczblog.com – Sportovní zprávy, přenosy, program utkání i výsledky, tabulky, reportáže

Boroš má sedmý titul, Štybar na MČR třetí. Ženám dál vládne Zemanová

2 min read

Boroš kontroloval dění v čele od začátku a na rozdíl od svých pronásledovatelů se vyhnul chybám a neměl ani technické problémy. Štybar s ním bez potíží držel krok v úvodních dvou ze sedmi okruhů, ale pak začal chybovat. Podobně si vedl i Ťoupalík, jenž se musel na chvíli obejít dokonce bez páky s řazením, nemohl tak dočasně řadit a využít brzdu zadního kola.

Jednatřicetiletý Boroš zvítězil počtvrté za sebou a posedmé z posledních osmi ročníků. Poprvé triumfoval v Hlinsku v roce 2017. Jeho vítěznou sérii přerušil jen před čtyřmi lety v Jičíně Emil Hekele, Boroš dojel tehdy třetí. Dnes ziskem titulu prodloužil zároveň i medailovou šňůru. Od roku 2014 neodjel ani jednou s prázdnou. Ve sbírce má vedle sedmi zlatých i po dvou stříbrných a bronzových medailích.

Adam Ťoupalík ztratil na vítěze čtvrt minuty a získal druhé stříbro, třikrát skončil třetí. Štybar má vedle sedmi triumfů z let 2005 a 2008 až 2013 a dnešního bronzu na kontě ještě stříbro (2007).

Obrovská favoritka Zemanová na zmrzlé trati v táborském areálu Komora, kde se bude za tři týdny konat mistrovství světa, dominovala. Po prvním z pěti okruhů ji sice měla v dosahu další česká reprezentantka Julia Kopecky, tu však zastavily technické problémy a obsadila až deváté místo.

Od poloviny závodu jí už trochu docházely síly. „I proto, že nejsem zvyklá, jak se pořád z kola sesedá a nasedá… Trenér mi řekl, že mě na šampionát vezme. A pojedu i štafetu. Jsem za to ráda, bude to kvalitní rozjetí před závodem. Štafeta do toho zapadne. Do mistrovství světa jsou ještě tři týdny, když to poladím, mohlo by klapnout kolem patnáctého místa, s tím bych byla spokojená,“ řekla Nosková.

Copyright © All rights reserved. | Newsphere by AF themes.