25 září, 2024

Nejnovější sportovní zprávy se týkají fotbalu, hokeje a ostatní

sportvniczblog.com – Sportovní zprávy, přenosy, program utkání i výsledky, tabulky, reportáže

Baník proti Vyškovu: palič Adediran, zaujali mladí a cizinci. Kdo zklamal?

2 min read

Dvě rozestavení, dvě jedenáctky, dvě nové posily, čtyři teenageři, přes čtyři stovky diváků, sluníčko, pocitová teplota kolem sedmi pod nulou.

Takové byly kulisy prvního a zároveň posledního tuzemského přípravného zápasu Baníku. Do tréninkového areálu Vista si pozval Vyškov (0:0), který ho díky vysoké kvalitě prověřil možná stejně jako někteří soupeři, na které Ostrava narazí na blížícím se soustředění v tureckém Beleku. Slezané doufají, že i s Ewertonem.

Pro první půli zvolil trenér Pavel Hapal rozestavení 4–2–3–1, ve kterém se objevily dvě nové tváře. Pravý obránce Matúš Rusnák, posila ze Žiliny, a šikovné levé křídlo Radim Šudák z béčka. Víc byl vidět devatenáctiletý odchovanec, možná i proto, že Rusnákovi víc vyhovuje pozice wingbeka, kdy má celou lajnu pro sebe. Slovák ukázal nadstandardní dynamiku a tah jedinkrát, kdy byl za cenu jediné žluté karty sestřelen Nhabem. Jinak se musel spíš ohánět směrem dozadu.

Na levé straně Vyškova totiž operovala dvojice Aziz Kayondo a Issa Fomba, která teprve před pár dny dorazila v rámci nové spolupráce na půlroční hostování ze španělského Leganés. A Rusnák s ní měl hodně práce, byť do defenzivy přepínal poctivě a kolmice mezi ním a Filipem Blažkem za sebe díky dobré poziční hře nepouštěl.

Afričané se na promrzlé umělce skvěle pohybovali, neztráceli míč, ukázali vysoké sebevědomí, technickou kvalitu i fotbalové myšlení. V kooperaci s precizní rozehrávkou brankáře Jiřího Borka se druholigistovi dařilo bezproblémově překonávat presink domácích a rychle přecházet do útoku. Zejména bek Kayondo by mohl v pohodě nahradit Cheicka Souarého, jenž zamířil do Plzně. „Hráli dobře, první poločas až výborně. Mají velice zajímavé, rychlostně vybavené hráče. Líbil se mi velice rychlý hráč na levé straně. Víme o nich. Remizovali se Slovanem Bratislava, což je velice silný soupeř. Vypadají slušně,“ uznal Hapal.

Potěšil ho v prvním poločase nejen agilní a nebojácný Šudák, který se dostal do dvou dobrých možností, ale i Robert Miškovič. Už skoro zapomenutý Chorvat hrál na postu defenzivního středopolaře s chutí, tentokrát neprohrával souboje, zodpovědně se vracel, spolu s kolegou Matějem Šínem konstruktivně rozjížděl akce. Po jeho zakrouceném centru navíc mohl Baník otevřít skóre, chyběly centimetry.

Copyright © All rights reserved. | Newsphere by AF themes.