25 září, 2024

Nejnovější sportovní zprávy se týkají fotbalu, hokeje a ostatní

sportvniczblog.com – Sportovní zprávy, přenosy, program utkání i výsledky, tabulky, reportáže

Dohra derby u sudích: Vlček odmítl podepsat zápis, za gesto hrozí pokuta

2 min read

Ztratila derby hrozivým způsobem. Slavia vedla nad Spartou o dva góly, přesto po prodloužení a prohře 2:3 z MOL Cupu vyletěla. Co víc – před domácími fanoušky a novým majitelem Pavlem Tykačem. „Po takovém průběhu je to hodně nepříjemné,“ sdělil trenér Jindřich Trpišovský. Bolelo to, což dokazuje dohra v kabině rozhodčích. Stanislav Vlček, vedoucí mužstva „sešívaných“, odmítl podepsat zápis o utkání. Co to znamená?

Ve všech patrech Edenu zavládlo zklamání – na hřišti, tribunách i v kancelářích. To bylo evidentní. Slavia ztratila se Spartou dvougólové vedení a před zraky nového majitele Pavla Tykače vylítla z domácího poháru.

Šlo o tvrdý direkt. Poslední šíp do slávistického srdce zarazil Adam Karabec z penalty v prodloužení. „Je složité takové momenty kousat,“ řekl po zápase Jindřich Trpišovský, trenér Slavie. Byl viditelně zklamaný, vždyť nevyhrál třetí zápas s městským rivalem v řadě. Přesto se držel.

Drama se ovšem mělo podle informací deníku Sport a webu iSport.cz odehrát po zápase v kabině rozhodčích, v níž při derby velel Karel Rouček. Stanislav Vlček se v pozici vedoucího mužstva Slavie rozhodl nepodepsat zápis o utkání. Během středečního večera se tak nestalo.

„Zápis o utkání je v rámci Informačního systému uzavřen dnes, ve čtvrtek 29. 2. ve 12:00, nebo pokud jej uzavře rozhodčí. Povinností vedoucího družstva je ověřovat a brát na vědomí zápis o utkání na výzvu rozhodčího (bezprostředně po skončení utkání). Vzhledem k tomu, že ze strany vedoucího družstva SK Slavia Praha k výše uvedenému nedošlo, bude se tímto jednáním zabývat Řídící komise TOP soutěží FAČR,“ uvedl pro deník Sport Martin Gregor, zástupce ředitele oddělení komunikace fotbalové asociace.

Copyright © All rights reserved. | Newsphere by AF themes.