25 září, 2024

Nejnovější sportovní zprávy se týkají fotbalu, hokeje a ostatní

sportvniczblog.com – Sportovní zprávy, přenosy, program utkání i výsledky, tabulky, reportáže

Neskutečný kousek Pogačara: útok 80 km před cílem! Tam pusa od milé

2 min read

Závod po bílé toskánské šotolině nabídl znovu úžasnou podívanou. A stejně jako předloni to bylo díky Tadeji Pogačarovi. Jak o něm někteří soupeři říkají, je to zabiják. Což znovu potvrdil. Strade Bianche jeho pořadatelé natáhli oproti předchozím ročníkům o 30 kilometrů. A o stejných 30 kilometrů dřív než v roce 2022 Slovinec zaútočil. Pro výhru v Sieně si tak dojel po 80kilometrovém sólu!

Jaké je vyhrát tuto italskou klasiku, která si už dávno vydobyla mezi cyklisty velké jméno, ví třeba i Zdeněk Štybar. Ten Strade Bianche ovládl v roce 2015, o rok později skončil těsně druhý.

Mezi své oblíbené závody zařadil ten s bílými prašnými úseky také Tadej Pogačar. „Strade Bianche, to je ryzí zábava,“ prohlásil.

Bavil se na něm před dvěma lety, kdy vyhrál po padesátikilometrovém sólu. A vůbec mu nevadilo, že pro letošní ročník přidali organizátoři dalších třicet kilometrů trati a pár šotolinových úseků navíc. Co je pro tohoto hvězdného cyklistu 215 kilometrů?

Oproti roku 2022 to pro lídra celku UAE Team Emirates znamenalo jen jediné. I jeho útok přijde o třicet kilometrů dřív než posledně. Stejně jako tehdy se totiž rozhodl, že za to svým soupeřům vezme v šotolinovém úseku Monte Sante Marie. Ten se opět stal rozhodujícím místem pro další Pogačarovu výhru. Už 64. v pořadí.

Jenže tentokrát to s sebou neslo předlouhé osmdesátikilometrové sólo. Proč takové věci dělá? napadne vás.

Našel ještě jeden zásadní důvod, proč se na útoku s kolegy domluvil už tam. „Když začalo pršet, tak jsem nic neviděl. Proto jsem se taky rozhodl k útoku, i když jsem věděl, že to bude dlouhé. Ale jak jsem viděl, že mám náskok, věděl jsem, že musím jet,“ řekl Pogačar.

Copyright © All rights reserved. | Newsphere by AF themes.