25 září, 2024

Nejnovější sportovní zprávy se týkají fotbalu, hokeje a ostatní

sportvniczblog.com – Sportovní zprávy, přenosy, program utkání i výsledky, tabulky, reportáže

Tituly v TOP ligách? Hvězdné války v Anglii, Bayer poprvé a rekordy Interu

2 min read

Cílová rovinka v top evropských ligách se blíží. Ve Francii za dalším primátem kluše PSG, v Itálii dobývá rekordy Inter, v Německu Leverkusen prahne po strhnutí své hanlivé přezdívky. A dál? Dokráčí s poněkud matnou noblesou za titulem i Real Madrid? Tady je situace celkem jasná. Naopak v Anglii zažívají nejvyrovnanější ročník za poslední dekádu. Souboj tří gigantů zajímá celý svět.

Začněme u našich severozápadních sousedů, kde se taky pohybuje nejvíce krajánků. Toho času hned deset. Však také Patrik Schick, Adam Hložek a Matěj Kovář už mají k titulu proklatě blízko v dresu Bayeru Leverkusen, což bude památná záležitost pro celou soutěž.

Výrazné vedení v bundeslize? Nic zcela nevídaného s jediným háčkem. Takový náskok si v drtivé většině případů hýčkal jediný kolos. Bayern Mnichov ale v této sezoně více bojuje sám se sebou. Proto se v Leverkusenu projekt kouče Xabiho Alonsa těší úspěchu, o kterém už málokdo pochybuje.

I kouč Bavorů Thomas Tuchel už má takříkajíc jasno poté, co jeho Bayern padl na konci března s Dortmundem. „Do konce sezony zbývá sedm kol. Bayer výrazně vede. Nezbývá než pogratulovat,“ suše konstatoval německý kouč.

V Německu se tak velmi pravděpodobně urodí největší senzace napříč top evropskými soutěžemi. Leverkusen totiž nikdy v minulosti německý grál nezískal. Největší sláva přišla mezi lety 1997 – 2002, kdy se die Werkself dostali čtyřikrát na dostřel. Vždy ale skončili druzí, což hlavně platilo pro rok 2002.

Bayer skončil těsně pod vrcholem nejen v lize, ale také v domácím poháru a hlavně v Lize mistrů. Tehdy zejména anglicky píšící média překřtila klub na „Neverkusen“. Vypadá to však, že jedna pověstná přezdívka po sezoně vezme za své. Bayer by se měl stát třicátým klubem historie německé klubové kopané, který získá titul.

Copyright © All rights reserved. | Newsphere by AF themes.