25 září, 2024

Nejnovější sportovní zprávy se týkají fotbalu, hokeje a ostatní

sportvniczblog.com – Sportovní zprávy, přenosy, program utkání i výsledky, tabulky, reportáže

Pidcock jako první Brit v historii vyhrál Amstel Gold Race, ovládl spurt

2 min read

Nejvýznamnější nizozemskou cyklistickou klasiku Amstel Gold Race vyhrál Tom Pidcock. Úřadující mistr světa a olympijský vítěz v cross country na horských kolech se stal prvním britským vítězem v historii závodu.

Čtyřiadvacetiletý Pidcock uspěl po 253 kilometrech a téměř šesti hodinách jízdy v taktickém spurtu vedoucí skupiny. Za členem týmu Ineos Grenadiers skončili Švýcar Marc Hirschi a Belgičan Tiesj Benoot.

Bývalý mistr světa v cyklokrosu Pidcock si připsal pátou výhru v profesionálním pelotonu a jednu z největších společně s loňským triumfem na Strade Bianche a etapovým vítězstvím na předloňské Tour de France.

Roli největšího favorita v 58. ročníku závodu nenaplnil světový šampion Mathieu van der Poel. Nizozemský cyklista po nedávných triumfech na monumentech Kolem Flander a Paříž-Roubaix tentokrát do boje o vítězství nezasáhl a dojel dvaadvacátý v pelotonu 11 sekund za Pidcockem.

Bývalý mistr republiky Adam Ťoupalík ze stáje TDT-Unibet skončil při debutu na Amstelu na 64. pozici s odstupem 4:11 minuty, jeho týmový kolega Tomáš Kopecký byl stošestnáctý. Závod v roce 2013 vyhrál jako jediný Čech Roman Kreuziger.

Závod žen na 157,6 km vyhrála slavná Nizozemka Marianne Vosová, jež v závěru hromadného spurtu předstihla o několik centimetrů předčasně slavící krajanku Lorenu Wiebesovou.

Copyright © All rights reserved. | Newsphere by AF themes.