25 září, 2024

Nejnovější sportovní zprávy se týkají fotbalu, hokeje a ostatní

sportvniczblog.com – Sportovní zprávy, přenosy, program utkání i výsledky, tabulky, reportáže

Nejdražší není nejlepší. Kubík: Zima hraje nevyrovnaně.

2 min read

David Zima stál Slavii v zimě balík, přesně sto milionů korun. V historii samostatné české ligy ještě nikdo nepřišel na víc. Jenže nejdražší automaticky neznamená nejlepší. Reprezentant se potýká s výkyvy formy. V neděli děsivě chyboval s Olomoucí, soupeři daroval gól na 0:2 a sešívaní v chaotickém závěru stihli jen srovnat na 2:2. „Dostat se na dřívější úroveň bude Davidovi trvat půl roku,“ praví Luboš Kubík. Bíločervení ztrácí šest kol před koncem na Spartu čtyři body, v boji o mistrovskou korunu si strašlivě zavařili.

V zimě probíhala ve Slavii na její poměry vyhrocená diskuse. Tématem byl návratový transfer Davida Zimy, který z Edenu v létě 2021 odešel za 150 milionů korun do FC Turín. Jenže v italské Serii A se neprosadil a po dvou letech se rozhlížel, co dál se stagnující kariérou.

Během posledního přestupového okna realizační tým v čele s Jindřichem Trpišovským zatoužil, zejména kvůli titulovým dostihům se Spartou, vyšperkovat sestavu o hráče mající v krvi slávistickou DNA. Nevyšel návrat Petera Olayinky z CZ Bělehrad, mimo cíl doletěly snahy o Ondřeje Lingra z Feyenoordu.

A tak, i vzhledem k výtečným vztahům s asistentem Zdeňkem Houšteckým, se na radaru objevil David Zima. Pořízení bývalého slávisty, a majitele dvou ligových titulů, se opakovaně řešilo v rámci jednání klubového představenstva.

Copyright © All rights reserved. | Newsphere by AF themes.