25 září, 2024

Nejnovější sportovní zprávy se týkají fotbalu, hokeje a ostatní

sportvniczblog.com – Sportovní zprávy, přenosy, program utkání i výsledky, tabulky, reportáže

Contador v Praze: Na kolo místo k psychologovi. Co výsledek El Clásika?

2 min read

Profipeloton opustil už před téměř sedmi lety. Přesto zůstává Alberto Contador (41) s cyklistikou velmi úzce spjat. Teď se bývalá španělská hvězda spojila i s projektem L´Etape Czech Republic by Tour de France a v červnu si přijede zazávodit s českými hobby cyklisty. „Jakmile jsem na kole, chci jet rychle. Ale na L´Etape si to chci užít s fanoušky, za jízdy si s nimi popovídat,“ prozradil při krátké návštěvě Prahy. Vyprávěl i o důležitosti rodiny, změnách v cyklistice a o fotbale.

Řada bývalých silničních profesionálů se na kolo kvůli pracovním povinnostem už tolik nedostane. Alberto Contador to má ale jinak. Na bicykl, na jejichž výrobu si zřídil i vlastní firmu, se snaží dostat, co to jen jde. „Protože pro mě je vyjížďka na kole jako návštěva u psychologa,“ vysvětlil dvojnásobný vítěz Tour de France (2007 a 2009).

V pondělí jste si vyzkoušel část trasy L´Etape Czech Republic by Tour de France, konkrétně tu nejnáročnější. Jak se vám líbila krajina, kudy jste projížděli?

„Jeli jsme opravdu náročnou část, bylo to celkem těžké, protože tam nebyl ani metr rovinky. Ale užil jsem si to hodně, krajina je překrásná, spousta stromů, lesy, ale i otevřenější části, takže myslím, že se to bude líbit všem, kdo to pojedou.“

Prý neumíte jezdit pomalu a lidem, kteří s vámi jeli, jste pořádně zavařil…

(usměje se) „To určitě ne. Sice jsme jeli v hezkém tempu, ale určitě jsme si to užili. Je pravdou, že je to sedm let od konce kariéry, a moje mentalita se zatím nezměnila, jakmile jsem na kole, chci jet rychle. Ale samozřejmě na L´Etape chci jet hlavně proto, abych si to užil s fanoušky, popovídal si s nimi, ne abych vyhrál. Ale ano, jakmile trénuju, jedu rychle.“

Copyright © All rights reserved. | Newsphere by AF themes.