25 září, 2024

Nejnovější sportovní zprávy se týkají fotbalu, hokeje a ostatní

sportvniczblog.com – Sportovní zprávy, přenosy, program utkání i výsledky, tabulky, reportáže

Skandál v LM, Bayern běsní: Tohle je Real, ostuda… Karma, říká Ancelotti

2 min read

Tohle se nepovedlo. Německé finále Ligy mistrů a jeho repríza z roku 2013 se neuskuteční. Ve středu postoupil do londýnského finále fotbalisté Realu Madrid po výhře 2:1 nad Bayernem Mnichov a vyzvou další německý kolos z Dortmundu. Mluví se však hlavně o kardinální chybě polských rozhodčích na samém sklonku utkání, která docela možná připravila Bayern o vyrovnání. Zatímco zástupci bavorského klubu lamentovali, trenér Realu Ancelotti svým vyjádřením překvapil.

Zdálo se, že má zkušený polský sudí Szymon Marciniak vypjatou koncovku pevně v rukou. Oficinálně nastavil devět minut, ale kvůli jistým prostojům nechal hrát zhruba o pět minut déle.

V té době si Real Madrid hýčkal hektický zvrat skóre na 2:1, který svými góly vystřelil Joselu v 88. a 90+1. minutě. Proto španělští fanoušci pískali, že Marciniak přidává ještě více nad rámec avizovaných devět minut. Sám byl ale těžce nad věcí, když na ruce celému stadionu ukázal zdvižené dva prsty ve smyslu: klídek, pískejte si, ale já stejně ještě nechám hru plynout.

Už to vypadalo, že vše dopadne dobře pro Real a bez ztráty kytičky na všech frontách. Kdepak. Ve 13. minutě přesčas se míč dostával k Mazrauímu. Po odrazu od Mendyho pálil Matthijs de Ligt a překonal Lunina. 2:2? Ale ne, došlo na několik chyb po sobě. Pomezní Tomasz Listkiewicz hned vyslal svůj praporek vzhůru, načež Marciniak okamžitě pískal. Gól nizozemského obránce, který přišel až poté, tak nemohl platit a skandál obřích rozměrů byl na světě.

Pomezní sudí mají za úkol podobné nejisté situace nechat dohrát. Od toho existuje video, aby pak vše pečlivě prozkoumalo.

„Tohle je taky Real. Nechci říkat, že sudí jsou vždy na jejich straně, ale dnes to rozhodlo. Je to ostuda. Čárový si to pak uvědomil, omluvil se mi a přiznal chybu. Jenže to mi moc nepomůže. Nejsem ale typ člověka, který by z porážky obviňoval rozhodčí. Real vyhrál 2:1, asi si to zasloužil, i když pravidla se měla ctít,“ řekl po zápase poměrně smířlivě De Ligt.

Copyright © All rights reserved. | Newsphere by AF themes.