25 září, 2024

Nejnovější sportovní zprávy se týkají fotbalu, hokeje a ostatní

sportvniczblog.com – Sportovní zprávy, přenosy, program utkání i výsledky, tabulky, reportáže

Italský cyklista Milan vyhrál na Giru už třetí spurtérskou etapu

2 min read

Italský cyklista Jonathan Milan vyhrál na letošním Giru d’Italia už třetí spurtérskou etapu a potvrdil své vedení v bodovací soutěži.

Růžový trikot po třináctém závodním dnu udržel Slovinec Tadej Pogačar, Jan Hirt je před náročným víkendem jedenáctý.

Třiadvacetiletý Milan těžil v závěru 179 km dlouhé etapy z Riccione do Centa z práce svého týmu Lidl-Trek, jenž mu připravil do posledních desítek metrů ideální pozici. Olympijský vítěz v týmové stíhačce na dráze navázal na triumfy ze 4. a 11. etapy a vyhrál s velkým náskokem před Polákem Stanislawem Aniolkowským. Třetí byl Němec Phil Bauhaus.

ilan dnes zvítězil navzdory tomu, že během etapy odpadl z pelotonu a musel vynaložit velké množství sil, aby se do něj vrátil. „Naši kluci odvedli skvělou práci, aby nás dostali zpátky,“ ocenil týmové kolegy, které chválil i za přípravu spurtu, v němž se ho marně snažil zaskočit Kolumbijec Fernando Gaviria. “

Simone Consonni mi to rozjel 400 metrů před cílem a dostal mě do dokonalé pozice. Bylo úžasné, jak všichni v týmu makali na tom sprinterském konci. Jsem moc šťastný a hrdý na svůj tým.“

Favorité prožili v nejrovinatější etapě 107. ročníku Gira relativně klidný den a přijeli v hlavním poli. Pogačar tak stále vede o 2:40 minuty před Kolumbijcem Danielem Martínezem, český vrchař Hirt ztrácí šest minut.

Cyklisty bojující o celkové umístění čeká klíčový víkend. V sobotu je na programu časovka a v neděli náročná horská etapa s cílem v Livignu. „Doufám, že zítra se budu cítit stejně jako v minulé časovce a zajedu velmi dobrý výsledek,“ řekl Pogačar, jenž vyhrál minulý pátek úvodní jízdu proti času.

Copyright © All rights reserved. | Newsphere by AF themes.