25 září, 2024

Nejnovější sportovní zprávy se týkají fotbalu, hokeje a ostatní

sportvniczblog.com – Sportovní zprávy, přenosy, program utkání i výsledky, tabulky, reportáže

Zápis do dějin, City vládnou Anglii! Oslavy bez policie, fanoušci na hřišti

2 min read

Rekordy sbírají jako maliny. Manchester City opět usednul na trůn pro vládce Premier League. Počtvrté v řadě. Pod celkově osmým titulem v Premier League (od roku 1992, předtím City ještě vyhráli anglickou ligu v letech 1937 a 1968) se nejvýrazněji podepsal Phil Foden. Odchovanec City a hráč sezony, jenž zařídil klíčový triumf 3:1 nad West Hamem dvěma trefami. „Nikdo před námi čtyřikrát v řadě titul nevyhrál. Zapsali jsme se do dějin,“ radoval se nejmladší držitel šesti mistrovských medailí. Oslavy přitom zbrzdili fanoušci.

Modlitby příznivců Arsenalu nebyly vyslyšeny. City prokázali, že v závěru sezony se z nich stal takřka bezchybný stroj. Napříč všemi soutěžemi neprohráli 35 utkání v řadě, což je rekord týmu z Premier League. Sérií devíti ligových výher za sebou odrovnali své konkurenty v boji o mistrovský trůn a počtvrté v řadě se stáli králi Anglie. Úspěch, jenž se dosud nikomu v kolébce fotbalu nepodařil.

Místo toho vzal odpovědnost na sebe a hned ve druhé minutě poslal míč zpoza vápna do vinglu. Nezabránil mu v tom ani Tomáš Souček. Přes Vladimíra Coufala pak prošla nahrávka Jérémyho Dokua, kterou uklidil v 18. minutě na 2:0.

Úsměv mu klesnul na konci první půle, kdy famózními nůžkami snížil Mohammed Kudus. City ovšem po přestávce vrátil dvoubrankové vedení Rodri a West Ham už dostal míč do sítě soupeře jen přes ruku Tomáše Součka, kterou rozklíčoval VAR.

Když bylo v závěru nastavení již nevyhnutelné, že City opět získají titul, nahrnuli se na hřiště fanoušci z tribun. Zápas se tak o několik minut protáhnul, přičemž po závěrečném hvizdu příznivci domácích doslova zaplavili celý trávník. Stewardi dokázali ochránit pouze prostor laviček. Policie však na trávníku nikomu nechyběla. Všichni si mohli vychutnat sladký moment.

Zatímco na Etihad vládla euforie, Emirates zalilo zklamání. Ani vítězství 2:1 nad Evertonem neutnulo dvacetileté čekání Arsenalu na titul.

Copyright © All rights reserved. | Newsphere by AF themes.