25 září, 2024

Nejnovější sportovní zprávy se týkají fotbalu, hokeje a ostatní

sportvniczblog.com – Sportovní zprávy, přenosy, program utkání i výsledky, tabulky, reportáže

Španělsko – Chorvatsko 3:0. Gól nepřítele lidu, Yamal má rekord

2 min read

Kdo čekal fotbalové šachy v sobotním šlágru Španělů proti Chorvatům, nebyl překvapen do 29. minuty. Pak Španělé rozjeli festival gólového veselí. Do půle nasázeli Modričovi a spol. tři kousky a hrdinové zápasu psali zajímavé osobní příběhy. Více gólů už nepadlo a mírný favorit zápasu tak vyhrál 3:0.

Kapitán Morata vede otevřenou válku se španělským fotbalovým lidem už dlouho. Přidal pod kotel svým vyjádřením před turnajem, že Španělé snad ani nepřejí národnímu týmu.

Právě Morata ale našel otvírák na chorvatskou konzervu jako první, když se rozevřela do té doby úzkoprsá obrana vedená Joškem Gvardiolem.

Byla to 36. trefa útočníka Atlétika Madrid v národním dresu. Osamostatnil se na čtvrtém místě mezi střelci historie španělské reprezentace a dva góly ztrácí na Fernanda Torrese. „Bylo důležité takhle začít. Hráli jsme s velkou touhou. Viděl jsem ve středu uličku a Fabián Ruiz taky, takže mi poslal skvělý pas. Teď už se ale musíme koncentrovat na zápas s Itálií,“ řekl Morata.

V 67. minutě jej kouč Luís de la Fuente střídal kvůli svalovému problému za mírného bučení fanoušků. Morata však překvapil a po utkání fanoušky chválil. „Co se týče mého stavu, nic mi není. Byla to jen rána, takže jsem raději střídal. Budu připraven. Chci se vyjádřit k našim lidem, kteří přijeli přímo do Německa. Je patrné, když přijdou fanoušci, kteří nás chtějí podpořit. Jménem celého týmu jim chci poděkovat,“ dodal Morata.

Tohle gaspacho Chorvatům vůbec nezachutnalo. Od začátku zápasu byli spíše bojácní a rozehrávka odzadu jim trvala. Jejich nastavení v závěru poločasu potrestal Dani Carvajal. Zkušený bek si připsal první gól v reprezentaci v 32 letech při svém debutu na EURO, což by u takového plejera málokdo čekal, ale EURO se mu dosud zkrátka vyhýbalo. A asistence na jeho trefu? Pro o polovinu mladšího Lamineho Yamala. Ve věku 16 let a 338 dní se stal nejmladším hráčem, který si kdy na EURO kopnul a logicky je tedy také debutantem. Vyfoukl primát benjamínka evropských šampionátu Polákovi Kacperu Kozlowskému, který na minulém EURO hrál právě proti Španělsku ve věku 17 let a 246 dní.

Copyright © All rights reserved. | Newsphere by AF themes.