25 září, 2024

Nejnovější sportovní zprávy se týkají fotbalu, hokeje a ostatní

sportvniczblog.com – Sportovní zprávy, přenosy, program utkání i výsledky, tabulky, reportáže

Tohle není závodění, rozčiluje se cyklista Vacek po marném boji o medaili

2 min read

Favorizovaný obhájce titulu Mathias Vacek zůstal po dnešním závodě s hromadným startem na mistrovství republiky v silniční cyklistice v Jevíčku hodně zklamaný. Přestože odevzdal na více než dvousetkilometrové trati maximum, nedosáhl na medaili a dojel pátý. V rozhovoru s ČTK přiznal, že ho štval styl závodění jeho soupeřů.

Pro závodníka worldtourové stáje Lidl-Trek to byl hodně těžký den. Vacek věděl, že má formu, což potvrdil drtivým triumfem ve čtvrteční časovce. Jenže v silničním závodě čelil obrovské přesile. Dvě nejlepší domácí stáje Elkov-Kasper a ATT Investments měly na startu po jedenácti závodnících, zatímco on mohl doufat snad jen v pomoc bratra Karla. Jak se ukázalo, byl to boj s větrnými mlýny.

„Jsem zklamaný, za mě není tohle závodění, ale hákování celý závod. Možná by se některé týmy měly zamyslet. Chápu, že jim jde o hodně, ale tohle není závodění. Když si za sebou táhnu deset lidí a nikdo ani nevystřídá… Jediný, kdo mě střídal, byl Pavel Bittner. A Martin Svrček,“ uvedl Vacek.

Jeho maximální snaha zlikvidovat náskok skupinky uprchlíků vyšla i proto vniveč. „Co s tím mám dělat? Nechali jsme jim sedm minut, všichni se pak koukají po mně a po bráchovi. Kdybych neměl takové nohy, jaké momentálně mám, tak to nesjedu ani na tu minutu, jak se mi to nakonec podařilo,“ řekl Vacek, jenž na vítězného Tomáše Přidala ze stáje Elkov-Kasper ztratil v cíli minutu a 13 sekund.

„Poslední dvě kola jsem jel vlastně jenom já sám, párkrát prostřídal Martin (Svrček). Snažil jsem se to oškubat, zůstal jsem s dvěma Slováky, (Lukáš) Kubiš nestřídal ani jednou. Dopadlo to, jak dopadlo. Výkonnost jsem měl dobrou, ale tohle závodění mě nebavilo,“ přiznal poté, co strávil dlouhé minuty v karavanu a spolu s bratrem Karlem vstřebával zklamání.

Copyright © All rights reserved. | Newsphere by AF themes.