25 září, 2024

Nejnovější sportovní zprávy se týkají fotbalu, hokeje a ostatní

sportvniczblog.com – Sportovní zprávy, přenosy, program utkání i výsledky, tabulky, reportáže

Ital pomohl, Česku mohou stačit dva body

2 min read

Česká reprezentace se po remíze s Gruzií dostala na EURO do komplikované situace. S jedním bodem na kontě se krčí na třetím místě skupiny F. Vysněný postup do osmifinále se vzdálil, o něco větší naději ovšem udržela vyrovnávací trefa Patrika Schicka. Možností na průnik do play off je dost, postupem času se ale tenčí. I po pondělních zápasech platí, že tým trenéra Ivana Haška teoreticky může jít dál i se dvěma body na kontě. A na zřetel musíme brát také fakt, že česká skupina se bude dohrávat až jako poslední ze všech.

Pojďme si nejdřív shrnout aktuální situaci ve skupině F. Portugalsko má po výhrách nad Českem a Tureckem už jisté první místo. Turci jsou druzí se třemi body a ke druhému místu jim stačí remizovat s Českem.

Národní tým by v případě výhry v závěrečném duelu pravděpodobně poskočil na 2. místo. To by mu ještě mohla vzít Gruzie, musela by ovšem Portugalce porazit minimálně o dva góly a mít poté lepší skóre. Druhé místo každopádně znamená postup.

Čtyři body a třetí místo ve skupině? Po pondělních zápasech skupiny B už je definitivně jasné, že by to znamenalo osmifinále. Ve skupině A je totiž Madařsko třetí se třemi body, ve skupině B má třetí Chorvatsko na kontě dva body.

Druhý tým z české skupiny odehraje osmifinále proti vítězi skupiny D, tedy patrně buď s Francií, nebo Nizozemskem. Šanci má nicméně ještě i Rakousko. Zápas by se hrál v úterý 2. července od 21 hodin v Lipsku.

Česko ovšem může postoupit také i v případě remízy s Tureckem. Ta by nicméně musela znamenat udržení 3. místa ve skupině, Gruzie by tedy nemohla porazit Portugalsko. Pokud by se tak stalo, česká reprezentace by se zařadila do tabulky týmů ze třetích míst, kde je situace stále otevřená.

Copyright © All rights reserved. | Newsphere by AF themes.