25 září, 2024

Nejnovější sportovní zprávy se týkají fotbalu, hokeje a ostatní

sportvniczblog.com – Sportovní zprávy, přenosy, program utkání i výsledky, tabulky, reportáže

Čech na Tour po třech letech! Hirt si vydřel účast na Giru, pomůže lídrovi

2 min read

Jsou jedni z posledních, kdo oznámili svou sestavu na Tour de France 2024, která už v sobotu odstartuje ve Florencii. Českému fanouškovi však čekání vůbec nevadí. Výsledkem je totiž po třech letech konečně zase česká účast. Tým Soudal-Quick Step na Starou dámu posílá Jana Hirta. Ten přesvědčil skvělými výkony na květnovém Giru.

Naposledy startoval na Tour de France při svém loučení s kariérou v roce 2021 Petr Vakoč. Od té doby český fanoušek každý rok marně doufal, že opět bude moct fandit krajanovi v pelotonu. Až letos je to konečně zase tady. Belgická stáj Soudal-Quick Step nominovala do svého osmičlenného týmu vrchaře Jana Hirta.

Tomu se skvěle povedlo letošní Giro d´Italia, kde bral celkové 8. místo a navíc se v důležitých horských etapách vždy držel ve skupině favoritů. I to byly důvody, proč se vedení týmu rozhodlo českého cyklistu poslat i na nejslavnější podnik planety.

Tam bude plnit roli pomocníka Remca Evenepoela, který je jasným lídrem týmu cílícího na pódium v celkovém pořadí. Tentokrát totiž celek, jenž většinou bral minimálně jednu etapovou výhru v hromadných dojezdech, nechává sprintera doma.

Právě s belgickou hvězdou byl Hirt nedávno na devítidenním kempu na jihu Francie, kde si projížděli i nejtěžší etapy.

„Byl jsem s Remcem a Van Wilderem u Nice. Projížděli jsme si třeba Galibier (4. etapa) plus dvě další etapy (19. a 20.). Remco bude určitě dobrý. Nevím jak moc, ale dobrý bude,“ řekl Hirt v neděli po silničním závodu na mistrovství České republiky.

Tou dobou ale ještě nemohl ani naznačit, zda se do Florencie na start vydá. Teď už je to potvrzené a český fanoušek má opět koho sledovat.

Copyright © All rights reserved. | Newsphere by AF themes.