25 září, 2024

Nejnovější sportovní zprávy se týkají fotbalu, hokeje a ostatní

sportvniczblog.com – Sportovní zprávy, přenosy, program utkání i výsledky, tabulky, reportáže

Jak se staví Liberec: sázka na mládí, nadšení ze stopera. Hledá se útočník

2 min read

Blíží se hvězdný souboj Slavie a Sparty o Ligu mistrů. Plzeň se představí se zástupem nových hráčů. Ale na jaký tým budou fanoušci před začátkem Chance ligy přeci jen možná nejvíce zvědaví? Na Slovan Liberec. Severočeši prošli v roce 2024 těmi největšími změnami, od majitele přes trenéra až po klubovou identitu a značku jako takovou. Jak se ale zatím jeví nový tým na hřišti? Dominují mladíci v čele s obráncem Adamem Ševínským.

Zpocení, sedření, ale spokojení. V den narozenin generálního ředitele Jana Nezmara zvládli hráči Slovanu v Rakousku víkendové přátelské utkání s Universitatea Kluž, rumunským celkem, kterému v květnu na penalty uniklo předkolo Konferenční ligy. Výhra 2:0 už měla určitou výpovědní hodnotu jak se „nový“ Liberec chce prezentovat.

„Zlepšila se organizace hry, ale představoval bych si více střel. Vyzkoušeli jsme si vyšší presink, ale i střední a hluboký blok,“ pochvaloval si pro klubový web Radoslav Kováč. O poločase obměnil jedenáctky, tým začal ve 3-4-3, v průběhu utkání pak přešel na čtyři vzadu.

Další poznávací znamení hry? Rychlý vertikální přechod do útoku, kdy záložníci Marek Icha a Michal Hlavatý po převzetí balonu od stoperů ihned posílali po zemi na zteč křídla nebo wingbeky. Právě rychlost je jedním z aspektů, které sám Kováč v rozhovoru pro deník Sport vypichoval.

Expardubický trenér převzal nový klub ve fázi přestavby. Ačkoliv je Slovan ambiciózní a na přestupovém poli nezahálel, vydal se především strategií výhledu do budoucna. Mezi hotovými hráči najdeme mezi novými tvářemi pouze Michala Hlavatého.

Copyright © All rights reserved. | Newsphere by AF themes.