25 září, 2024

Nejnovější sportovní zprávy se týkají fotbalu, hokeje a ostatní

sportvniczblog.com – Sportovní zprávy, přenosy, program utkání i výsledky, tabulky, reportáže

Španělský „no name“ kouč: upřímnost i sázka na mládí. Slaví zlatý hattrick

2 min read

Tah pěšcem vyšel španělské fotbalové federaci na výbornou. Stárnoucí tým a nudná tiki taka? Zapomeňte. Španělsko dokráčelo na evropský trůn nejatraktivnějším fotbalem na turnaji. Ofenzivu na trávníku řídili mladí dravci Lamine Yamal či Nico Williams. U lavičky na ně dohlížel Luís de la Fuente, který v neděli dokonal svůj trenérský zlatý hattrick, o kterém se dosud tolik nehovořilo

Co jste v jeho věku dělali vy? Lamine Yamal v sobotu oslavil sedmnáctiny a v neděli už se laskal s pohárem pro vládce fotbalové Evropy. „Vzhledem k tomu, jakou genialitou nás obdařil ve svém věku, není co dodat. Generace mladých Španělů je plná nadšení, zápalu a schopností,“ vysekl poklonu zejména Yamalovi španělský král Filip VI.

Právě diamant z Barcelony namazal na první gól Nicu Williamsovi. To je další mládenec v mistrovské mozaice. Proti Yamalovi sice v 22 letech už působí jako zkušený mazák, ale pořád velmi nadějný.

Právě tito dva kluci ještě s Pedrim, který se ve čtvrtfinále zranil, byli nositeli nové vlny svěžího fotbalu, který do španělské reprezentace napumpoval De la Fuente. A kdyby nebyl dlouhodobě zraněný Gavi, bylo by těch klučinů ještě víc. Přičichnout k velkému EURO dostali taky Fermín López nebo Álex Baena.

De la Fuente je přitom kouč, který se dočkal uznání až nyní v 63 letech. Jako hráč se podílel na dvou mistrovských titulech s Bilbaem, ale v reprezentaci se mihnul jednou v olympijském výběru 1988. Rozhodně se tento levý bek se signifikantním knírkem netěšil takové pozornosti jako v posledních týdnech.

Trenérsky měl vždy blízko k mladším hráčům. A tady hledejme právě kořeny jeho zlatého „eurohattricku.“ Pod národní vlajkou šel totiž ve své kariéře od píky. Nejdřív dovedl Španělsko na evropský trůn do 19 let v roce 2015. O čtyři roky později pak uspěl taky se španělskou jednadvacítkou a teď se raduje i v seniorské kategorii.

Copyright © All rights reserved. | Newsphere by AF themes.