25 září, 2024

Nejnovější sportovní zprávy se týkají fotbalu, hokeje a ostatní

sportvniczblog.com – Sportovní zprávy, přenosy, program utkání i výsledky, tabulky, reportáže

Souboj Sparty a Baníku ve druhé lize: tři parády i haluz. Taky Baroš a pyro

2 min read

Nejnovější dresy, stejná hymna i Milan Baroš v ochozech. Souboj rezervních týmů Sparty a Baníku měl řadu shodných prvků s duely nesmiřitelných rivalů v nejvyšší soutěži. I o patro níže šlo o pořádnou bitvu. Utkání dvou rozdílných poločasů skončilo remízou 2:2. „Za první půli jsme si zasloužili vyhrát, za druhou jsme si zasloužili prohrát,“ vystihl úvodní zápas nového ročníku kouč Sparty B, Luboš Loučka. K vidění byly tři parádní trefy a jeden smolný vlastňák.

Zatímco do Ostravy přijela řada Pražanů na vyhlášené Colours, fanoušci Baníku měli naopak na programu pražský víkend. Po sobotní prohře áčka 1:2 v Ďolíčku jich hned několik desítek zůstalo i na nedělní dopoledne na Žižkově a kromě vydatné podpory nechybělo ani pyro.

Zprvu to ovšem pro Slezany vypadalo na nepříjemné déjà vu. Rudí už před přestávkou na pití vedli 2:0 zásluhou tref hvězd ročníku 2006. Po rohových kopech se výstavně prosadili Vojtěch Hranoš a Daniel Rus.

„Dva dny v kuse jsme se připravovali na naše ofenzivní standardní situace, takže tohle pro nás byla odměna. Těžko říct, jestli to byl nejkrásnější gól mé kariéry, ale spadlo mi to tam krásně,“ těšilo Rusa.

Ten stejně jako Hranoš strávil většinu přípravy s úřadujícími mistry.

„Jen mi to prospělo. Byla to ohromná zkušenost. Je to vidět i na mé hře. Cítím na sobě, že jsem na hřišti více v klidu, více si dovolím. Sebevědomí je pro mě velice důležité,“ chválil si léto talentovaný křídelník, jenž má před sebou ještě závěrečný ročník střední školy.

S narůstajícími teplotami byli sparťané čím dál více ve varu. Naopak Baník působil zavařeným dojmem.

„Čekali jsme to. Byli jsme trochu nesví. Dostali jsme jednoduché góly a soupeř zaslouženě vedl,“ přiznal trenér hostů Josef Dvorník, že si jeho mužstvo zvykalo na vyšší soutěž, do níž se Baník B probojoval jako vítěz MSFL.

Se změnou stran se ovšem vystřídaly i poměry na hřišti. Nováček CNL snížil totožným signálem, jímž inkasoval první branku, když se překrásným volejem blýsknul Petr Jaroň.

Copyright © All rights reserved. | Newsphere by AF themes.