25 září, 2024

Nejnovější sportovní zprávy se týkají fotbalu, hokeje a ostatní

sportvniczblog.com – Sportovní zprávy, přenosy, program utkání i výsledky, tabulky, reportáže

Posila pro Duklu: univerzál s dobrou povahou. Prý si sedne i s Radou

2 min read

Nováček fotbalové ligy z Dukly zatím loví hlavně ve slovenských vodách. Poté, co se klubu upsali Matúš Hruška a Michal Svoboda, přichází jako dosavadní největší posila Filip Lichý ze Slovanu Bratislava na hostování s blíže nespecifikovanou opcí. „Do defenzivy je jistý a určitě se neztratí ani směrem dopředu. Jediné, co mu dosud chybělo, je větší herní praxe a z toho pramenící sebedůvěra. Obojí určitě v Dukle nabere,“ říká novinář specializující se na Slovan Bratislava Michal Šášky.

Když hráči Dukly vyběhli na trávník prvního ligového kola proti Plzni, fanoušci se nová jména učit vlastně nemuseli. Kromě gólmana Hrušky, který notabene na Julisce už v minulosti působil, vyběhla sestava, kterou kouč Petr Rada využíval už při postupu o patro výš.

Dukla prostě dosud nedokázala přivábit nové tváře, které by se okamžitě staly oporami. Mladý stoper Michal Svoboda nabírá kondici a Albánec Masimiliano Doda se teprve sžívá s prostředím.

„Pokud chcete hrát ligu, tak musíte posílit. Bez toho to nejde. Jsme druholigista, který postoupil. Ten rozdíl je opravdu velký. Aby zůstali hráči, kteří si to vybojovali? Nic proti tomu. Dohodli jsme se, že drtivá většina z nich tu po postupu zůstane, což je dobře. Určité zkvalitnění kádru ale ještě musí být tématem,“ nechal se slyšet Rada na tiskové konferenci před startem Chance ligy.

Teď mu přece jen hotový hráč, zdá se, přichází. Filip Lichý má oficiálně na kontě čtyři slovenské tituly se Slovanem, ale je fakt, že až ten poslední jde více za ním, protože zasáhl do dvaceti ligových střetnutí. V nové sezoně se měl porvat o základ. Kouč Vladimír Weiss starší mu dával prostor v přípravě. Nakonec je ale vše jinak a bývalý mládežnický reprezentant Slovenska se stěhuje do Prahy.

„Lichého odchod je do jisté míry překvapivý. Skončil totiž nečekaně Džaba Kankava, který hrával téměř všechno a zdálo se, že Lichý bude bojovat spolu s novou posilou Júliusem Szökem. Nečekaný návrat zkušenějšího Alena Mustafiče do Slovanu asi mnohé změnil,“ hodnotí situaci ve středové řadě bratislavského klubu Šášky.

Copyright © All rights reserved. | Newsphere by AF themes.