25 září, 2024

Nejnovější sportovní zprávy se týkají fotbalu, hokeje a ostatní

sportvniczblog.com – Sportovní zprávy, přenosy, program utkání i výsledky, tabulky, reportáže

Zvučná jména na startu, čtyři náročné etapy. Stále prestižnější Czech Tour začíná

2 min read

Největší cyklistický závod na českém území je tu. Czech Tour od čtvrtka do neděle nabídne čtyři náročné etapy s celkovým převýšením přes 9000 výškových metrů. Vítěz bude znám v neděli ve Šternberku. Na startu nechybí zajímavá česká, ale především zahraniční jména v čele s dvojnásobným mistrem světa Julianem Alaphilippem.

Obrovskou kvalitu na Moravu přivezl zejména právě belgický tým Soudal Quick-Step. Vedle 32letého Francouze, který ovládl světový šampionát v letech 2020 a 2021 a vyhrál šest etap na Tour de France, se na Czech Tour představí například i Dán Kasper Asgreen, jenž rovněž slavil vítězství na Tour. Ve výběru nechybí ani český zástupce Josef Černý, vítěz etapy na italském Giru z roku 2020.

Prestižní závod musí vynechat Mathias Vacek, který totiž na olympiádě vedle silničního závodu nakonec pojede i časovku, která je na programu už v sobotu. V pelotonu se ovšem objeví jiná česká esa, například Pavel Bittner z Dsm-firmenich nebo Adam Ťoupalík s Tomášem Kopeckým z další nizozemské stáje TDT. Pozvánku obdržely i české sestavy Elkov-Kasper a ATT Investments nebo slovenský kontinentální tým Pierre Baguette Cycling.

Silnou soupiskou disponuje i stáj úřadujícího vítěze Staré dámy Tadeje Pogačara. Tým UAE Emirates má v sestavě například šampiona Valonského šípu Švýcara Marca Hirschiho nebo výborného sprintera Juana Sebastiana Molana.

Profil Czech Tour však nabídne sprinterům pravděpodobně jedinou šanci, a to hned v první etapě z Prostějova do Ostravy. Druhá etapa ze Zlína na Pustevny už prověří i sílu vrchařů. Královská etapa z Moravské Třebové na Dlouhé Stráně s 2400 výškovými metry je na programu v sobotu. Čtyřdenní závod finišuje v neděli na trase ze Šumperka do Šternberku, kde na cyklisty čekají zrádné okruhy na kostkách.

Copyright © All rights reserved. | Newsphere by AF themes.