25 září, 2024

Nejnovější sportovní zprávy se týkají fotbalu, hokeje a ostatní

sportvniczblog.com – Sportovní zprávy, přenosy, program utkání i výsledky, tabulky, reportáže

Bittner na úvod Czech Tour bojoval o výhru. Ve spurtu těsně nestačil na Lampertiho

2 min read

Právě první etapu Czech Tour si český mladík Pavel Bittner vyhlédl. „Měl by být spurterský dojezd, to mi sedí,“ líčil před startem nejprestižnějšího cyklistického závodu u nás. A předpoklady naplnil. Jednadvacetiletý rodák z Olomouce bojoval o vítězství. Na ostravském Masarykově náměstí sprintoval z první pozice, v závěru se však před něj těsně dostal stejně starý Američan Luke Lamperti.

České barvy byly v úvodní, nejméně náročné etapě letošního ročníku, dost vidět. Hned po startu v Prostějově se do úniku vydala dvojice Filip Řeha s Tomášem Kalojírosem. Před pelotonem šlapali přes 130 kilometrů a vypracovali si téměř pětiminutový náskok.

Sprinterské týmy však situaci kontrolovaly a odvážné duo pohltily sedm kilometrů před cílem. Šlo se tak do hromadného finiše. Na ostravských kostkách do něj vjížděl z první pozice Pavel Bittner.

Jezdec týmu Dsm-firmenich se však zřejmě zvedl ze sedla příliš brzy a skončil druhý. „Chtěl jsem sice vyhrát, chybělo málo, ale druhé místo před domácím publikem se počítá. Mám formu a myslím, že jsou další etapy, kde je šance na vítězství,“ prohlásil Bittner, který pomýšlí na dobrý výsledek i v neděli, kdy se finišuje ve Šternberku rovněž na kostkách.

Z nejcennějšího vítězství kariéry se tak radoval Lamperti, jenž závodí první rok v seniorské kategorii. „Nečekal jsem, že bych proti tak silným sprinterům mohl uspět. Super start do druhé poloviny sezony,“ liboval si 21letý americký závodník týmu Soudal Quick-Step. „S tímhle výkonem celého týmu můžeme být sebevědomí i pro zbylé tři etapy,“ věří parťák Josefa Černého.

Stejně jako další jezdci si pochvaloval skvělou atmosféru na Czech Tour. „Jsem tu podruhé a je to tady znovu skvělé. Parádní kulisa byla už na představení týmů, teď fandila spousta lidí podél trati i v cíli,“ oceňoval Lamperti. Souhlasil i Bittner. „Fanoušci jsou od prvního dne skvělí, atmosféra je vynikající,“ přitakával.

Z 21 českých cyklistů bojoval v hromadném dojezdu už jen Dominik Neuman z domácí sestavy ATT Investments, dojel na 14. pozici.

Čtyřdenní etapový závod pokračuje v pátek kopcovitou trasou ze Zlína na Pustevny. Na peloton čeká porce 173 kilometrů s takřka 3400 výškovými metry.

Copyright © All rights reserved. | Newsphere by AF themes.