25 září, 2024

Nejnovější sportovní zprávy se týkají fotbalu, hokeje a ostatní

sportvniczblog.com – Sportovní zprávy, přenosy, program utkání i výsledky, tabulky, reportáže

Nový posun u Baníku! Komplikace s právy, domluvená Plzeň

2 min read

Pět českých zástupců bojuje v předkolech evropských pohárů, tradiční účastníky Spartu, Slavii a Plzeň doplnily v kvalifikaci Konferenční ligy Baník a Mladá Boleslav. Utkání mimo velkou trojku ale na tradičních televizních kanálech s pravděpodobně fanoušci neuvidí, i když… V průběhu úterý přišel posun v jednání o středečním utkání Baníku v Kodani, o který je mezi příznivci zájem.

Do 3. předkola Ligy mistrů proti rumunskému FCSB vstupuje v úterý večer na Letné Sparta, zápas odvysílá stanice Nova Sport. Na stejném placeném kanálu poběží ve středu duel z Edenu, kdy Slavia vyzve v prvním duelu belgický Royale Union.

Jak je to se zápasy zbylých tří českých pohárových zástupců? Na úvodní duel 3. předkola Evropské ligy Plzně proti ukrajinskému Kryvbasu, který začne v Košicích ve čtvrtek od 20.00, koupila práva stanice Sport2, kde běžela i některá předchozí předkola českých klubů. Ještě v průběhu úterý to vypadalo, že středeční zápasy Baníku v Kodani a čtvrteční Mladé Boleslavi doma proti Beer Ševě, úvodní duely 3. předkol Konferenční ligy, v žádné celostátní televizi pravděpodobně nepoběží.

Jenže nastal posun v případě Baníku, o vysílání zápasu má zájem O2 TV Sport. Jednání dál probíhají, ale vypadá to na slibné cestě.

„Soustředili jsme se po EURO především na olympiádu. Jsme domluveni s Plzní na domácí odvetu, pak i na další její zápas, ať už nastoupí v jakékoliv soutěži. Plzeň tím pádem máme pokrytou doma,“ odpovídá pro iSport.cz David Kozohorský, vedoucí fotbalové sekce ČT sport. „Venkovní zápasy jsou v jiném režimu. Snažili jsme se získat práva také na první zápas Plzně proti Kryvbasu, ale práva vlastní přes ukrajinský klub nějaká německá společnost, nešlo se k nim za rozumných podmínek dostat, to je asi i příklad Boleslavi. V této fázi předkol to nemá pod sebou UEFA. Ještě nejsou ostatní kluby zcela uzavřené, ale teď máme domluvené domácí zápasy Plzně,“ dodává Kozohorský.

Copyright © All rights reserved. | Newsphere by AF themes.