25 září, 2024

Nejnovější sportovní zprávy se týkají fotbalu, hokeje a ostatní

sportvniczblog.com – Sportovní zprávy, přenosy, program utkání i výsledky, tabulky, reportáže

Výhry pražských „S“: Zafeiris se zvedá, pomalý Ross i kanonýr poprvé v akci

2 min read

Největší favorité Chance Ligy nezaváhali. Sparta v malém derby otočila v Ďolíčku válku s „klokany“ a vyhrála 2:1. Mnohem snadnější úlohu měla Slavia, která v Edenu v klidu přeběhla 2:0 Olomouc, aniž by soupeři povolila přímou střelu na branku. Letenští si i nadále hýčkají stoprocentní bilanci, sešívaní jsou v tabulce o dva body zpět. Web iSport.cz přináší souhrn nejzajímavějších událostí z obou duelů.

Letenští už potřetí v sezoně zabojovali v zápase, ve kterém prohrávali. Před Bohemians otočili zápas s Pardubicemi a nebýt neuznané branky, mohla vyjít i otočka s FCSB. „Když jsem sem přišel před dvěma lety, tak nás vždycky první inkasovaný gól položil. Ale tým se strašně mentálně zvedl, věří sám sobě a to je nejdůležitější. Když dostaneme gól, nepoloží nás to, naopak, je to zdvižený prst. Jsem strašně rád, jak tým reaguje, že ho i inkasovaný gól žene dopředu,“ těší kapitána Lukáše Sadílka. A Bohemians? Ideální soupeř. Z posledních sedmi vzájemných zápasů vedli klokani nad Spartou pětkrát, výhru ale nedotáhli žádnou. A v Ďolíčku na ni proti letenským rivalům čekají už 23 let…

Ten rozdíl trknul do očí. Júsuf dokázal vystihnout příliš krátkou zpětnou přihrávku Martina Vitíka, profičel kolem Mathiase Rosse a otevřel skóre na 1:0. Rozdíl v rychlosti útočníka Bohemians a stopera Sparty byl ohromný. „Byla to chyba obou hráčů. Musíme si uvědomit, že Ross hrál proti asi nejsilnějšímu útočníkovi z celé ligy a upřímně, když už je takhle Júsuf rozběhnutý čelem k bráně, tak by ho tu z nás nikdo nechytil,“ zastal se trenér Lars Friis na tiskové konferenci letní posily. Ross však rychlostně nestačil bahrajnskému forvardovi i po změně stran. To však dokázal Júsufa na hraně pravidel zastavit Vitík. 

Copyright © All rights reserved. | Newsphere by AF themes.