25 září, 2024

Nejnovější sportovní zprávy se týkají fotbalu, hokeje a ostatní

sportvniczblog.com – Sportovní zprávy, přenosy, program utkání i výsledky, tabulky, reportáže

Technici z Lille rádi drží míč. Recept na postup Slavie: síla a pohyb

2 min read

Jindřich Trpišovský zatím naráží na samé nováčky. Bruno Génésio bude v této sezoně jeho sedmým soupeřem a popáté jde o trenéra, jenž své mužstvo vede teprve pár týdnů. Sedmapadesátiletý Francouz převzal dle čísel nesmírně zajímavé mužstvo, s nímž zvládl dvojzápas s Fenerbahce a vítězně vstoupil do Ligue 1. Na soubor techniků, kteří rádi drží míč, by ovšem mohly platit slávistické zbraně. Síla a pohyb.

Portugalec Paulo Fonseca odváděl s Lille v uplynulé sezoně parádní práci. Však si také vysloužil laso z AC Milan. Na domácím hřišti šlo o vůbec nejlepší tým. Po PSG měly Dogy nejvyšší držení míče a počet přihrávek. Vůbec nejlepší byly ze všech celků Ligue 1, co se týče povolených šancí soupeři. Protivníci si proti Lille vytvořili xG pouze 35,83. O celých 13 (!) gólů menší než proti mistrovi PSG.

Ostřílený Bruno Génésio však vyznává trochu jiný styl. Místo rozestavení 4-2-3-1 učí své svěřence formaci 5-4-1. Tu však nelze brát dogmaticky, jelikož hráči své pozice mění. Navíc některé principy ve hře Lille evidentně nadále přetrvávají. Dogy i proti Fenerbahce a Remeši rády držely míč a kombinovaly. K tomu se mohly opřít o dobré standardní situace.

Nebezpečná je především pravá strana Lille. Na ní úřaduje čtyřiatřicetiletý vítěz Ligue 1 s Montpellier a dlouholetá opora Newcastlu Rémy Cabella. Největšími zbraněmi jsou ovšem hrotový útočník Jonathan David a pravý wingbek Tiago Santos.

Kanaďan David nastřílel za čtyři sezony v klubu už 86 branek a dlouhodobě je spojován s přestupem na ještě věhlasnější adresu. Zatímco čtyřiadvacetiletého Kanaďana zná i díky tweetům Fabrizia Romana leckdo, jeho o dva roky mladší portugalský spoluhráč je pomalu stoupající hvězdou.

Tiago Santos přišel loni v létě za 6,5 milionu eur a jeho cenovka je nyní více než dvojnásobná. Lille nasměroval za postupem přes Fenerbahce famózní individuální akcí. Při bránění se zatahuje do pětičlenné defenzivy, ale při výstavbě hry se z něj stává nebezpečné křídlo. To si ostatně můžeme ukázat i na obrázku ze zmíněného utkání s Fenerbahce.

Copyright © All rights reserved. | Newsphere by AF themes.