25 září, 2024

Nejnovější sportovní zprávy se týkají fotbalu, hokeje a ostatní

sportvniczblog.com – Sportovní zprávy, přenosy, program utkání i výsledky, tabulky, reportáže

„Diskuze“ s Vitíkem i německý debut. Hranáč o bundeslize: Budu se rvát

2 min read

Jak sám přiznal, ještě ani nepobral, kam se za poslední rok od hostování v Pardubicích vyšvihnul. Robin Hranáč si zahrál s Plzní čtvrtfinále Konferenční ligy, s národním týmem bojoval na EURO a před týdnem a půl stvrdil přestup do Německa. Další významný milník si odškrtl v sobotu, když zapsal bundesligový debut za Hoffenheim. „A těším se na další výzvy,“ zdůraznil 24letý stoper před zápasy v Lize národů proti Gruzii a Ukrajině. V sestavě pravděpodobně nebude chybět.

Panečku, z takového rozdílu se snadno zatočí hlava. Jen pro přehled – Robin Hranáč v tomto ročníku vyjel s plzeňskou Viktorií na stadiony pražské Dukly, Jablonce a Českých Budějovic. Dohromady na všechny tři zápasy dorazilo sotva třináct tisíc lidí.

Ve Frankfurtu, kde se představil s Hoffenheimem, jich přišlo na sobotní utkání sedmapadesát tisíc. No, to je slušné přivítání. „Na začátek jsem prožil jedno z nejbouřlivějších prostředí v lize,“ přiznal Hranáč na středeční tiskové konferenci národního týmu.

Přitom ani nečekal, že se vůbec dostane na trávník. Na lavici vydržel jen poločas a za stavu 0:2 si došel pro první bundesligový start.

„Měl jsem jen tři tréninky, což je před utkáním málo. Nestačil jsem si ani osahat taktiku a vše, co po mně trenéři chtějí. Ale jsem rád, že jsem si první utkání odbyl tak rychle. Tlak, který ve mně byl, se trochu uvolnil,“ prohodil hráč se šesti reprezentačními zápasy.

Hranáč rychle poznal rozdíly oproti nejvyšší české soutěži. Hoffenheim proti Eintrachtu prohrál 1:3 a český stoper zvládl sedm osobních soubojů ze třinácti, ve vzduchu pak obstál jednou a zapsal sedmnáct úspěšných přihrávek z dvaadvaceti pokusů.

Copyright © All rights reserved. | Newsphere by AF themes.