25 září, 2024

Nejnovější sportovní zprávy se týkají fotbalu, hokeje a ostatní

sportvniczblog.com – Sportovní zprávy, přenosy, program utkání i výsledky, tabulky, reportáže

Olatunji při výhře v LM zářil. Zaskočil oslavou, tajemný vzkaz na triku

2 min read

Prožil fantastický večer. Victor Olatunji pomohl k první výhře Sparty v Lize mistrů od roku 2003. Ve středu proti Salcburku (3:0) zapsal gól a asistenci, což se dosud nepovedlo žádnému jinému hráči z Nigérie. „Jsem velmi šťastný, protože jsem tvrdě pracoval, abych se dostal do tohoto bodu,“ líčil v rozhovoru pro UEFA. Po druhé letenské brance pak zaskočil netradiční oslavou.

Fanoušci na letenském stadionu zaburáceli: „Siiiuuu“. Olatunji po vstřeleném gólu vysekl už tradiční oslavu ve stylu hvězdného útočníka Cristiana Ronalda. Tentokrát k tomu přihodil novinku.

Pod rudý dres oblékl bílé triko a na něj černým fixem naspal větu: „Jsem vyvolený, kdo jsi ty.“ Tajemný vzkaz v závěru prvního poločasu po střele z voleje ukázal světu.

Sparťan svým gestem reagoval na populární trend sociálních sítí v Nigérii, který odkazuje na církev Lord´s Chosen. Její člen sdílel těžko uvěřitelné svědectví, k překonání kritických situací údajně postačí věta: „I am chosen.“ Což lidé parodují.

Olatunji si dres nesundal, takže žlutou kartu neobdržel. Nešlo ani o vyjádření politického názoru, což by bylo proti pravidlům UEFA.

Každopádně Nigerijec má za sebou výjimečný večer, pravděpodobně dosud nejlepší v kariéře. Vždyť výrazně přispěl k výhře Sparty v Lize mistrů. „Byl naprosto skvělý. Obránci si s ním nevěděli rady. Je rychlý a technicky dobře vybavený,“ okomentoval jeho výkon Zdeněk Ščasný, bývalý trenér Sparty a expert deníku Sport.

Olatunji na sebe upozornil zejména vstřeleným gólem. „Byl to můj sen,“ řekl. Dlouhý balon od Filipa Panáka si v pokutovém území nechal spadnout, pak z voleje překonal brankáře Janise Blaswicha. „Chtěl jsem jen poslat míč na zadní tyč,“ líčil střelec. „Vždycky hrajeme jako tým, opravdu jsem si dnešní večer užil,“ doplnil.

Zásadní podíl měl také na třetí sparťanské brance. Ve druhém poločase dobrým presinkem získal balon a běžel na branku Salcburku, ve vápně pak předložil balon spoluhráči Qazimu Lacimu.

„Mohl jsem střílet, ale chtěl jsem mu dát větší šanci, aby mohl skórovat. Promarnit tuhle šanci by nebylo pro mužstvo dobré,“ vysvětil Olatunji.

Copyright © All rights reserved. | Newsphere by AF themes.