25 září, 2024

Nejnovější sportovní zprávy se týkají fotbalu, hokeje a ostatní

sportvniczblog.com – Sportovní zprávy, přenosy, program utkání i výsledky, tabulky, reportáže

Rok plný potíží bikera Cinka přebilo narození dcery: Chci pro ni zajíždět skvělé výsledky

2 min read

Komplikovaná sezona. Zatímco loni Ondřej Cink skončil v hodnocení Světového poháru třetí a bojoval o medaile na olympijských hrách v Tokiu i na MS ve Val di Sole, letos 31letý biker z užší špičky vypadl. Trápily ho alergie i další zdravotní problémy, nejlepším výsledkem nakonec byla desátá pozice ze světového šampionátu v Les Gets. Všechny Cinkovy komplikace ale přebilo narození prvního dítěte, dcery Nely.

Jak se cítíte v otcovské roli?

Skvěle. Bude vždycky příjemnější se vracet ze závodů domů, když tam na mě bude Nela čekat. Zbožňuju její úsměv. Chci jí ukázat, kdo je její táta, a zajíždět pro ni skvělé výsledky.

Nakoplo vás narození dcery i do zbytku sezony?

Rozhodně. Cítil jsem se skvěle, jenže jsem vzápětí dostal covid. Položilo mě to. Dokázal jsem ale zmobilizovat zbytky sil a připravil se na srpnové mistrovství světa. Top desítka je skvělý impulz do další sezony.

Brzy vám bude 32 let. Máte ještě dostatek motivace a sil bojovat ve stoupající konkurenci?

Pořád jo, toužím jezdit ve špičce. Jsem rád, že soupeři se zlepšují každým rokem. Dřív mohli vyhrát tři závodníci. Kulhavý, Absalon a Schurter. Teď jede o pódium třicet lidí. Dokud budu konkurenceschopný, chci jezdit, cyklistika mě pořád hrozně baví. Ale jestli budu finišovat kolem třicátého, čtyřicátého místa, začnu přemýšlet o konci. Největší cíl jsou olympijské hry v Paříži za dva roky, pravděpodobně moje poslední olympiáda.

Budete pokračovat v polském týmu Kross Orlen?

Ještě nemám prodlouženou smlouvu, ale s nikým jiným než Krossem nejsem v kontaktu, takže nejspíš ano.

Jaké si do nového roku dáváte cíle?

Prostě chci jezdit lépe než letos. Musí to být lepší. Když budu zdravý a pořádně potrénuju, tak věřím, že se vrátím mezi elitu. Tenhle rok byla ohromná zkouška. Je potřeba trénovat i psychiku, příště už mě aspoň takové komplikace tolik nezaskočí.

Copyright © All rights reserved. | Newsphere by AF themes.