25 září, 2024

Nejnovější sportovní zprávy se týkají fotbalu, hokeje a ostatní

sportvniczblog.com – Sportovní zprávy, přenosy, program utkání i výsledky, tabulky, reportáže

Belgie řeší týmovou krizi. Courtois: Ten, kdo to vynesl, u nás skončil

2 min read

Velké generaci belgického fotbalu reálně hrozí, že promrhá poslední šanci nechat za sebou pořádný úspěch. „Rudí ďáblové“ působí jako sebranka čertíků každý ve své vlastní krabičce, protože víc než fotbalem baví zprávami o tom, kdo s kým nemluví a kdo se s kým chtěl poprat. A v této atmosféře vede kouč Roberto Martínez tým do klíčového zápasu proti stříbrným obhájcům z Chorvatska. 

Belgie se porážkou s Marokem dostala do složité situace. Nejen v tabulce, ale i v kabině, kde se do sebe měly pustit největší opory Kevin de Bruyne, Jan Vertonghen a kapitán Eden Hazard. Konflikt měl být tak vyhrocený, že je musel roztrhávat hromotluk Romelu Lukaku.

A s pověstí rozhádaného (navíc podle své největší hvězdy přestárlého) týmu jdou Belgičané do boje s Chorvatskem. Pokud chtějí postoupit, musí úřadující vicemistry světa nutně porazit, takže by se měli velmi rychle zklidnit. A aspoň na tiskové konferenci před zápasem se snažili budit dojem profesionálů.

„V Belgii máme hodně lidí, kterým dělá radost skočit na fake news, to je docela udivující. Ale tým si díky tomu aspoň uvědomil, že čím míň bude naslouchat šumu zvenčí, tím líp,“ prohlásil před novináři trenér Roberto Martínez.

I podle brankáře Thibauta Courtoise, který měl být jedním z hlavních aktérů divoké hádky, který navíc údajně nemluví s Kevinem De Bruynem kvůli roky starému sporu o přítelkyni, nemají lidé věřit všemu.

„Pár věci jsme si řekli a je to dobrý pocit. Nechci říct, že nám to chybělo, ale je něco jiného spolu mluvit individuálně a ve skupině. Ale ne všechno, co se píše v tisku, je pravda. Kdo to vůbec prozradil? Nepotřebujeme to vědět, ale jestli to vyjde najevo, byl to jeho poslední den v národním týmu,“ vzkázal.

Jsou Belgičané opravdu tým? To se zjistí už od čtyř hodin odpoledne, kdy začíná zápas Belgie – Chorvatsko. Pokud Red Devils nechtějí letět domů, musí vyhrát. Remíza by jim do osmifinále pomohla jen velkou shodou okolností.

Copyright © All rights reserved. | Newsphere by AF themes.