25 září, 2024

Nejnovější sportovní zprávy se týkají fotbalu, hokeje a ostatní

sportvniczblog.com – Sportovní zprávy, přenosy, program utkání i výsledky, tabulky, reportáže

Hrdina Chorvatů: Dinamo odmítlo miliony, manželka fandila v hledišti

2 min read

Když se řekne Balkán, řada našinců si představí hlavně horkokrevné jižany a tamní fotbalisté většinou tuto tezi potvrzují. Ostatně Davora Šukera, Dada Prša nebo Marka Livaju za introvertní beránky nikdo neoznačí. Dominik Livakovič se v mnoha aspektech jako chorvatský fotbalista vymyká a z miláčka je minimálně polobůh. S ním v bráně totiž Chorvaté vyřadili v osmifinále MS houževnaté Japonce a kliďas ze Zadaru na tom měl lví podíl.

Poprvé se na MS v Kataru hrálo přesčas. Chorvatsko s Japonskem potvrdilo papírové předpoklady, že půjde o vyrovnané osmifinálové střetnutí. V Al Wakrahu každý chvilku tahal pilku, ale dlouho se činili oba brankáři, kteří inkasovali jen jednou v základní hrací době i prodloužení.

Livakovič působil v zápase sebevědomě a obranným šikům dodával jistotu. Ze hry kapituloval jen ve 43. minutě, kdy Japonci skvěle zakončili povedenou akci Daizenem Maedou. Po změně stran vyrovnal Ivan Perišič a pak přišel Livakovičův koncert. V penaltovém rozstřelu postupně vyčapal Minamina, Mitomu a Jošidu. Inkasoval jen od Takumy Asana, a jelikož Japonci kopali v rozstřelu jako první, Livakovič vytvořil svým kolegům exkluzivní podmínky, aby penaltovou loterii zvládli v poměru 3:1.

V červnu se oženil se svou dlouholetou partnerkou Helenou Matičovou na domácí hroudě v Zadaru a jednalo se možná o chorvatskou svatbu roku, na které asistovali i fotbaloví přátelé Luka Modrič, Domagoj Vida, Šime Vršaljko, Danijel Subašič a další celebrity.

Krásná Helena mu přicestovala fandit i do Kataru a v hledišti napjatě sledovala zápletku v zápase s Japonskem. Evidentně svému choti přinesla štěstí. Livakovič se stal totiž teprve třetím brankářem v historii MS, který při jednom penaltovém rozstřelu vychytal hned tři střelce.

Pokud se ale před třemi lety činovníci Dinama vysmáli nabídce sedmi milionů eur, tak další nápadníci budou muset asi přitlačit. Livakovič v lednu oslaví 28. narozeniny a na velký přestup má nejvyšší čas.  

Copyright © All rights reserved. | Newsphere by AF themes.