25 září, 2024

Nejnovější sportovní zprávy se týkají fotbalu, hokeje a ostatní

sportvniczblog.com – Sportovní zprávy, přenosy, program utkání i výsledky, tabulky, reportáže

Maroko je hrdé i bez medaile. Trenér: Dočkáme se mistrů světa z Afriky

2 min read

Trenér marockých fotbalistů Valíd Radžradžuí byl navzdory porážce v utkání o třetí místo na mistrovství světa s Chorvatskem (1:2) na svůj tým hrdý. Sedmačtyřicetiletý kouč stejně jako po semifinálové prohře s Francií cítil, že jeho mužstvo bylo s velkým množstvím zraněných hráčů už na pokraji sil. Čtvrtým místem přesto dosáhlo na nejlepší africký výsledek v historii. Radžradžuí je přesvědčený o tom, že se africké týmy budou nadále zlepšovat.

„Je to hořká porážka, ale výsledek je spravedlivý. Chorvatům gratuluji k bronzu, získali zaslouženou medaili,“ uznal Radžradžuí na tiskové konferenci. „Jsme zklamaní, chtěli jsme ještě jednou přepsat historii. I tak jsme ale hrdí na to, co jsme dokázali. Dostali jsme se mezi čtyři nejlepší týmy světa,“ poznamenal kouč, který převzal národní tým teprve v srpnu.

Zatímco úvodní vzájemné utkání ve skupině skončilo 0:0, dnes už v úvodní desetiminutovce skórovali Joško Gvardiol a další obránce Ašraf Darí. Těsně před pauzou rozhodl Mislav Oršič a Chorvaté medailově navázali na stříbro z minulého šampionátu.

Maroko stejně jako v semifinále s Francií (0:2) inkasovalo dvakrát, ačkoliv v předchozích osmi duelech pod Radžradžuím dostalo jediný gól. Na vině byla i zranění obránců. Do zápasu o třetí místo nemohli zasáhnout tři členové obvyklé defenzivní řady a v průběhu utkání se navíc zranili i oba náhradní stopeři Darí s Džavádem Jamíkem.

„Udělali jsme pro úspěch maximum, ale bylo to nad naše síly. Měli jsme hodně zraněných hráčů, ke kterým během utkání přibyli další. Hráči už byli unavení,“ přiznal Radžradžuí, jehož tým odehrál sedm duelů během 25 dní.

Copyright © All rights reserved. | Newsphere by AF themes.