25 září, 2024

Nejnovější sportovní zprávy se týkají fotbalu, hokeje a ostatní

sportvniczblog.com – Sportovní zprávy, přenosy, program utkání i výsledky, tabulky, reportáže

Messi je hormonální trpaslík! Unikly zprávy z Barcy, vedení uráželo hvězdu

2 min read

Hluboká krize Barcelony, kterou klub procházel v pandemických letech 2020 a 2021, se podepisovala i ve stylu komunikace vedení. Lidé okolo Josepa Maria Bartomeua, jenž vedl klub v pozici prezidenta v letech 2014 – 2020, se nevybíravě vyjadřovali vůči hlavní postavě týmu. Lionel Messi byl dle slov vedoucího právního oddělení Romana Gomeze Pontiho, která unikla z whatsappové konverzace bývalého vedení, „hormonálně léčeným trpaslíkem“, jenž vydíral klub a odmítal přistoupit na snížení platu během složitého období, kdy na zápasy nesměli chodit diváci.

Na konci ledna 2021 zveřejnil španělský deník El Mundo detaily Messiho kontraktu, který z něj dělal vedle Cristiana Ronalda jednoho ze dvou nejlépe vydělávajících fotbalistů světa.

Lidé v klubu zuřili, policie doteď zkoumá, zda únikem informací nedošlo k porušení zákona. Někdo totiž novinářům naservíroval nekrytý email s Messiho smlouvou.

Celá kauza má v současných dnech nepříjemnou dohru. Ukazuje se, že lidé v bývalém vedení klubu uráželi kapitána a největší legendu Barcelony. Katalánský deník El Periodico nyní přinesl úryvky soukromé telefonní konverzace z whatsappové skupiny, kde si vyměňovali zprávy někdejší čelní představitelé Barcelony.

Poté, co došlo ke zveřejnění Messiho vysoké smlouvy, napsal do skupiny už odvolaný šéf právního oddělení klubu Roman Gomez Ponti. Na argentinskou desítku nevybíravě zaútočil.

Zprávu si přečetli ostatní důležití činovníci klubu. Prezident Josep Bartomeu, výkonný ředitel Oscar Grau a další, co ještě před třemi lety řídili klub. Ponti nabádal ostatní, aby Messiho chování přestali tolerovat a zveřejnili informace o legendárním střelci.

Ponti také navrhoval, aby klub zveřejnil detaily smluv i dalších hráčů, opíral se do draze placených opor týmu Gerarda Piquého nebo Sergia Busquetse.

Zprávy psal před dvěma lety, v době, kdy už v Barceloně fungovalo nové vedení pod prezidentem Joanem Laportou. Ten se musel vypořádat s finančními audity a hrozícím ekonomickým krachem, na kterém měly podíl zejména zpackané drahé přestupy a další nesmyslné výdaje.

Ačkoliv Messi chtěl loni v létě po vypršení podepsat v Barceloně novou smlouvu, kvůli špatné ekonomické situaci nakonec spolupráci ve svém srdcovém klubu prodloužit nemohl. Odešel do PSG, kde se po boku Neymara a Mbappého na jaře pokusí po zisku titulu mistra světa urvat i triumf v klubové Lize mistrů a francouzské lize.

Copyright © All rights reserved. | Newsphere by AF themes.