25 září, 2024

Nejnovější sportovní zprávy se týkají fotbalu, hokeje a ostatní

sportvniczblog.com – Sportovní zprávy, přenosy, program utkání i výsledky, tabulky, reportáže

Jen zavřu oči a střílím, popsal svůj recept kanonýr Ovečkin

2 min read

Jaromír Jágr přišel definitivně o třetí místo v historickém žebříčku střelců v NHL. Na bronzovém stupínku se nyní vyhřívá ruský kanonýr Alex Ovečkin z Washingtonu. Šestatřicetiletý bombarďák v barvách Capitals má nyní v základní části na kontě 767 gólů, na tuhle metu se dostal přesným zásahem proti Islanders. Víc gólů v prestižní lize nasázeli už jen Gordie Howe (801) a Wayne Gretzky (894).

„Je to docela fajn pocit, dostat se před všechna ta slavná jména, přes legendy, které tvořily historii,“ vykládal Rus, jehož kredit v očích fanoušků klesl poté, co si odmítl odstranit ze svého profilu na sociálních sítích společnou fotku s ruským prezidentem Putinem. Ten stojí za ruskou agresí na Ukrajinu, kde ve válečném konfliktu umírají vojáci a civilisté, válku pak odsoudil celý svět.

Ovečkin v této sezoně nastřílel 37 gólů v 59 zápasech. Rodák z Moskvy nastoupil během 17 sezon za Washington k 1256 zápasům v základní části slavné zámořské ligy. To Jágr odehrál 1733 zápasů NHL během 24 sezon. Nastupoval v devíti týmech. Hrál také za Capitals, tam zaznamenal 83 gólů ve 190 zápasech (2001-04). Naposledy hrál v zámoří za Calgary Flames v roce 2017. Padesátiletý hráč nadále hraje v českou extraligu za Kladno, zároveň je vlastníkem klubu.

Copyright © All rights reserved. | Newsphere by AF themes.