25 září, 2024

Nejnovější sportovní zprávy se týkají fotbalu, hokeje a ostatní

sportvniczblog.com – Sportovní zprávy, přenosy, program utkání i výsledky, tabulky, reportáže

Neapol a scudetto po 33 letech? Kouč vychvaluje Slováka, září i „Kvaradona”

2 min read

Na konci letošní sezony to bude už třicet tři let, co se Maradonova Neapol radovala z italského titulu. Od té doby scudetto do Kampánie nezavítalo.

Ani v dobách éry Marka Hamšíka ne. Přepsat dějiny se teď snaží parta kolem gruzínského zázraku, nigerijského snajpra a slovenského pracanta, která naposledy převezla Juventus 5:1.

Partenopei v rámci 18. kola Serie A přivítali Juventus, který se zvedá a pod Vesuv dorazil s omračující defenzivou. Stará dáma totiž neinkasovala posledních osm zápasů italské ligy. Výsledek? Světovým šampionátem opěvovaný polský brankář Wojciech Szczesny lovil ze sítě míč celkem pětkrát a musel si připadat jako rybář před vánočními svátky. 

Domácí kouč Luciano Spalletti zůstal věrný svému horkokrevnému stylu vedení týmu, a navíc ve sportovní soupravě zastínil svého soka Massimiliana Allegriho, který se v okolí laviček pohyboval tradičně v elegantním kabátě a na Itala s ledově stoickým klidem. Byl to fotbalový jin a jang a podobně to vypadalo i na hřišti.

Neapol se v posledních letech opakovaně objevovala na úplném čele Serie A, ale všechno mělo jepičího trvání a hlavně si Maradonovi následovníci neodpustili mnohé výsledkové kotrmelce.

Nyní si Diego Maradona možná ve fotbalovém nebi zapaluje jeden oslavný doutník za druhým. Jeho Argentina s Messim dobyla světový grál a Neapol bojuje suverénně o ten italský.

„DNA Neapole je držet míč a rychle se s ním pohybovat. Naší mentalitě jsme zůstali věrní a myslím, že to bylo jedině dobře,” dmul se pýchou po zápase Spalletti. A má proč. Domácí výhrou 5:1 navázali na stejný výsledek z roku 1990, kdy Neapol potupila Juve s božským Argentincem v sestavě.

Tenkrát u toho byl Maradona, dnes řádí „Kvaradona”, jak čím dál častěji fanoušci říkají Chvičovi Kvarachelijovi. Gruzínský fotbalový virtuóz se zlepšil už na sedm gólů a sedm asistencí jen v Serii A, přitom je vidět i v Lize mistrů a táhne také reprezentační tým Gruzie. To vše v necelých 22 letech a je neuvěřitelné, že ještě v srpnu byl kmenovým hráčem celku Dinamo Batumi ve své domovině.

Copyright © All rights reserved. | Newsphere by AF themes.