25 září, 2024

Nejnovější sportovní zprávy se týkají fotbalu, hokeje a ostatní

sportvniczblog.com – Sportovní zprávy, přenosy, program utkání i výsledky, tabulky, reportáže

Konec stávky, Příbram zpátky v práci. Starka nabídnul stadion do zástavy

2 min read

Aktuální lídr FORTUNA:NÁRODNÍ LIGY se podle v úterý víc jak týden dlouhé stávce vrací do tréninkového procesu. „Je to tak, začínáme trénovat, kluci to potřebujou,“ potvrdil Jaroslav Starka. Ekonomické problémy klubu od Litavky tím ovšem ani zdaleka nekončí. „Jsem šťastnej, ale není to žádná prdel,“ přiznává příbramský boss.

Byly to scény, které ani trochu nejsou hodny profesionálního fotbalového klubu. V minulém týdnu se několikrát zopakovala situace, kdy trenér Dušan Uhrin mladší dorazil k Litavce na plánovanou tréninkovou jednotku. Ta ovšem ani nezačala, protože se nedostavil žádný z hráčů…

Příbramské áčko ve druhé polovině ledna ochromila stávka. Hráči, několik měsíců bez výplat, si postavili hlavu a odmítli pracovat. Příbram musela rušit přípravný duel proti Velvarům, nehrálo se ani v sobotu proti Domažlicím.

Situace nebyla vážná, ale spíš kritická. Není tajemstvím, že tradiční středočeský celek sužují ekonomické trable dlouhodobě. Platilo to v časech dávno před covidem, válka na Ukrajině a s ní spojené nárůsty cen nejen za energie špatný stav klubové pokladny ještě umocnily.

Klubový boss Jaroslav Starka před víc než týdnem odeslal hráčům alespoň zálohy, ani to ale trucující kabinu neobměkčilo. K posunu došlo až v úterý, po schůzce dlouholetého šéfa Příbrami s hráči.

Výsledkem je, že se počínaje úterkem tým vrací do standardního tréninkového procesu a začne se opožděně chystat na druhou polovinu sezony.

„Je to tak, začínáme trénovat, jsem šťastnej, kluci to potřebujou. Ale není to žádná prdel, je to hodně nepříjemné, mám z toho zamotanou hlavu,“ přiznává Starka.

Moc dobře totiž ví, že vyhráno zdaleka nemá. Platné kontrakty fotbalistů běží, výdajová stránka nikam nemizí. Zkušený funkcionář proto musí zvažovat i vyloženě krajní řešení.

Copyright © All rights reserved. | Newsphere by AF themes.