25 září, 2024

Nejnovější sportovní zprávy se týkají fotbalu, hokeje a ostatní

sportvniczblog.com – Sportovní zprávy, přenosy, program utkání i výsledky, tabulky, reportáže

Zátěž pro talenty. Karabec s Daňkem nastoupí za béčko Sparty v Brightonu

2 min read

V prvním týmu Sparty mají v úvodu jara minimální vytížení. Adam Karabec s Kryštofem Daňkem proto nebudou chybět ve výpravě letenského béčka, které ve středu odehraje v Anglii utkání Premier League International Cupu proti Brightonu. Spolu s nimi na Ostrovy odcestují třeba i gólman Vojtěch Vorel či uzdravený obránce Andreas Vindheim.

Už závěr zimní přípravy leccos naznačoval. Adam Karabec s Kryštofem Daňkem nezasáhli ani na minutu do testovacího duelu proti Salcburku ani do generálky s Norimberkem. A po startu ligového jara se příliš nezměnilo.

Karabec byl v Olomouci jenom na tribuně, nedělní střet s Mladou Boleslaví sledoval pouze v roli náhradníka. Daněk na Hané rovněž nehrál, proti Středočechům pak od trenéra Briana Priskeho dostal necelých dvacet minut.

„Důvodem je konkurence. Máme tu nové hráče, pro Karu s Dáňou je složité sbírat minuty. Obzvlášť v systému, který hrajeme. Míst tam není tolik. Proto dostali přednost jiní hráči. Ve Spartě potřebujeme velkou konkurenci a soutěživost. Pro některé to může být složitá situace,“ vykládal po uzavření zimního tréninkového bloku Priske.

Jedním dechem ovšem dodal, že oba talenty rozhodně neodklízí na vedlejší kolej. Směrem do druhé poloviny ročníku se s oběma nadále počítá.

„Jsou mladí, musí se z toho poučit. Potřebují se s tím vyrovnat a každý den pracovat na nejvyšší úrovni, čekat na šanci. A pokud přijde, tak ji využít,“ potvrdil dánský kouč.

Středeční duel v Brightonu nicméně otevírá ideální příležitost, aby Karabec s Daňkem dostal herní minuty. V kádru trenéra Petra Janouška proto nebudou chybět. Spolu s nimi do Anglie odcestují i gólman Vojtěch Vorel, obránce Andreas Vindheim či křídelník Adam Goljan.

Směrem k nedělnímu ligovému mači na Bohemians se ovšem nic nemění. Sparťanská rezerva se z Ostrovů vrátí ve čtvrtek, Karabec, Daněk a spol. se znovu připojí k áčku. A budou Priskemu k dispozici pro vršovickou bitvu.

Copyright © All rights reserved. | Newsphere by AF themes.