25 září, 2024

Nejnovější sportovní zprávy se týkají fotbalu, hokeje a ostatní

sportvniczblog.com – Sportovní zprávy, přenosy, program utkání i výsledky, tabulky, reportáže

Na ME v Grenchenu pojede 16 českých dráhařů, zahájí boj o olympiádu v Paříži

2 min read

Ve středu začne ve švýcarském Grenchenu mistrovství Evropy v dráhové cyklistice. Během pěti dnů se na šampionátu představí 16 českých reprezentantů, kterým začne boj o olympijské hry 2024 v Paříži. Shodně po osmi závodnících nastoupí do sprinterských i vytrvalostních disciplín. Schází zkušený Tomáš Bábek.

„Máme poměrně mladý tým, hlavně u mužů, takže asi těžko budeme atakovat medailové příčky. Ale určitě do toho všichni jdou s maximálním úsilím, protože Evropa je prvním kvalifikačním závodem směrem k olympiádě v Paříži. Proto se tu sejde opravdu špičková konkurence,“ uvedl v tiskové zprávě reprezentační trenér Milan Kadlec.

K největším nadějím na přední umístění patří Petra Ševčíková s Kateřinou Kohoutkovou v madisonu, Ševčíková má slibné vyhlídky i ve scratchi. „Je to loňská mistryně Evropy z třiadvacítek ze scratche, takže šanci na pěkný výsledek má určitě i teď. Barbora Němcová a Radovan Štec jsou zase juniorští mistři světa, teď je čeká první srovnání s velkou konkurencí. Uvidíme, jak se s tím dokážou poprat,“ řekl Kadlec.

Ve Švýcarsku bude scházet pětatřicetiletý Bábek, mistr Evropy z roku 2016 v keirinu a z roku 2020 v závodu na kilometr s pevným startem, ale například i Milan Kadlec, syn reprezentačního kouče. Loňského juniorského mistra světa i Evropy neuvolnil jeho nový silniční tým DSM. „Bude to citelné oslabení, ale nedá se nic dělat. Z hlediska kvalifikace na olympiádu může být klíčové každé umístění, tak se musíme rvát,“ uvedl trenér Kadlec.

Copyright © All rights reserved. | Newsphere by AF themes.