25 září, 2024

Nejnovější sportovní zprávy se týkají fotbalu, hokeje a ostatní

sportvniczblog.com – Sportovní zprávy, přenosy, program utkání i výsledky, tabulky, reportáže

Fiorentina blízko postupu, Barák střídal. Remíza Norů pomohla Česku

2 min read

Fotbalisté Fiorentiny zvítězili v úvodním utkání vyřazovací fáze Evropské konferenční ligy v Braze vysoko 4:0 a před domácí odvetou v příštím týdnu mají téměř jistý postup do dalšího kola.

Reprezentační záložník Antonín Barák naskočil za hosty do hry až v 82. minutě. Norský vicemistr Bodö/Glimt s dalším Čechem Lucasem Kubrem na střídačce remizoval s Lechem Poznaň bez branek. Lazio Řím hrálo skoro celý zápas s Kluží v oslabení, přesto přemožitele pražské Slavie ze skupiny porazilo 1:0.

Fiorentina se v italské lize po sérii pěti kol bez vítězství krčí na 14. místě, vstup do jarní části evropských pohárů ale „Fialkám“ nadmíru vyšel. Skóre na půdě třetího týmu portugalské ligy otevřel v první minutě nastavení úvodní půle hlavičkou Jovič, který v 60. minutě zblízka zvýšil. To už domácí hráli v oslabení bez vyloučeného Tormeny. Přesilovku pak ještě dvakrát zužitkoval Cabral, jenž nahradil Joviče. Barák se po zranění vrátil na lavičku a naskočil až na posledních osm minut.

Lazio proti Kluži muselo už po 15 minutách do deseti, když dostal rovnou červenou kartu Patric. Římané hráli v oslabení potřetí z posledních čtyř duelů evropských pohárů. Rumunský přemožitel Slavie ze skupiny ale početní výhodu prohospodařil a navíc ve čtvrté minutě nastavení první půle neuhlídal signál domácích z přímého kopu, po němž se z voleje prosadil kanonýr Immobile.

V oslabení zvítězil také Partizan. Bělehradský klub, který ve skupině postoupil na úkor Slovácka, vyhrál 1:0 na půdě Šeriffu Tiraspol. Kvůli napjaté bezpečnostní situaci v Moldavsku nemohli do hlediště z rozhodnutí tamních úřadů diváci.

Trabzonspor zvítězil 1:0 nad Basilejí. Zápasu na půdě tureckého šampiona předcházela minula ticha za oběti nedávného ničivého zemětřesení v zemi, domácí fanoušci si připravili velké choreo s podobiznou záchranáře, který drží v rukou malé dítě.

Výsledkem 1:0 vyhrál i Karabach nad Gentem. Ázerbájdžánský šampion, který v létě vypadl v závěrečném předkole Ligy mistrů s Plzní, sice v 52. minutě neproměnil penaltu, ale v 78. minutě mu zajistil těsný náskok do venkovní odvety Andrade. Těsné vítězství 1:0 vybojoval i Ludogorec Razgrad nad Anderlechtem Brusel.

Copyright © All rights reserved. | Newsphere by AF themes.