25 září, 2024

Nejnovější sportovní zprávy se týkají fotbalu, hokeje a ostatní

sportvniczblog.com – Sportovní zprávy, přenosy, program utkání i výsledky, tabulky, reportáže

Štybar před klasikami: Po dalším covidu nevím, co čekat. Co Sagan?

2 min read

Před čtyřmi lety tady slavil vítězství. Omloop Het Nieuwsblad je úvodní jarní klasika, která je Zdeňku Štybarovi velmi blízká. Jenže letos málem byla bez něj. Až v pátek ráno mu po dalším prodělaném covidu dal lékař po kontrole srdce zelenou. „Vše je OK,“ vzkázal v pátek ráno z Belgie nejúspěšnější český klasikář.

Promluvil také o dobré souhře s novým týmem Jayco AlUla a jaký program ho teď na jaře čeká.

Je to období, které v cyklistické sezoně Zdeněk Štybar miluje. Zároveň mu však, od doby, kdy je v Evropě covid, často přináší zklamání a mnohdy už i naštvání. Jako třeba teď. Těšil se na start jarních jednorázovek, kostkovou klasiku Omloop Het Nieuwsblad. Jenže na vysokohorském kempu po návratu z etapového klání v Saúdské Arábii mu nebylo dobře a následně měl pozitivní test na covid. „Měl jsem nějaké plány a teď mi ten domeček z karet trošku popadal deset dní před závody. Fakt mě to štve,“ řekl Štybar v rozhovoru pro deník Sport a web iSport.cz. V sobotu ale chce být na startu připraven, co nejlépe to půjde.

Čeká nás takzvaný Opening Weekend. Co pro klasikáře znamená dvojice závodů Omloop Het Nieuwsblad a Kuurne – Brusel – Kuurne?

„Omloop vždycky hodnotím mnohem výš. Přesně tak se tomu říká – Opening Weekend a je to tak, že už začne jaro, je to pro spoustu lidí první vrchol. Všichni jsou z toho nervózní, je to zkouška materiálu, lidí, týmů, kdo jak na tom je, protože doteď se všichni nějakým způsobem připravovali, buďto závody, tréninkem, vysokohorským soustředěním. Teď je to první velká zkouška, proto i závod sám je hodně nervózní. Okruh je celkem dost pozměněný oproti tomu, co bývalo kdysi, finále je jako se dřív jezdilo Kolem Flander.“

Copyright © All rights reserved. | Newsphere by AF themes.