25 září, 2024

Nejnovější sportovní zprávy se týkají fotbalu, hokeje a ostatní

sportvniczblog.com – Sportovní zprávy, přenosy, program utkání i výsledky, tabulky, reportáže

Krize Chelsea. Trenér řeší přeplněné tréninky, pro hvězdy není místo

2 min read

Z posledních patnácti ligových zápasů pouze dvakrát vyhráli. Z jedenácti utkání odehraných v roce 2023 zvládli za tři body jediný proti Crystal Palace (1:0). Fotbalisté Chelsea řeší nepříjemnou krizi. Zvlášť ve chvíli, kdy je kádr napumpovaný drahými zimními posilami. Pod tlak se dostává trenér Graham Potter. Britský Daily Mail přinesl informaci o tom, že anglický trenér má problémy pracovat s početným kádrem, v němž nyní figuruje 31 hráčů.

Od změny majitele v loňském květnu spustila Chelsea masivní investice. Pod vedením Todda Boehlyho přivedla za necelý rok 17 nových hráčů, utratila astronomických 553 milionů liber (necelých 15 miliard korun). Osm z nich získala v lednovém přestupovém oknu, naopak Stamford Bridge opustil jediný – Jorginho zamířil do Arsenalu. Mladá posila Andrey Santos (18) ani nebyla zapsána na ligovou soupisku pro jarní část. Malo Gusto (19) pak po přestupu zůstal v Lyonu na hostování.

Miliardové sumy zatím přináší těžké zklamání a rozpaky. Chelsea prohrála tři zápasy po sobě, bez výhry zůstává sedm duelů. Atmosféra v přeplněném kádru houstne, pod tlak se dostává i trenér Graham Potter, který v září vystřídal Thomase Tuchela.

Anglický kouč zažívá zcela novou situaci. Na tréninku pracuje s širokou skupinou kvalitních hráčů, kde všichni chtějí místo v sestavě. Jenže někteří se nevejdou ani do tréninkových herních cvičení.

„Jsou před námi výzvy, když máme tolik hráčů,“ přiznal 47letý kouč. „Musíme každému vysvětlit, jakou roli má v týmu. Je jasné, že většina hráčů chce nastupovat. Chtějí hrát, být na hřišti a pomáhat týmu. Pokud ne, musíme to v klubu nějak vyřešit.“

Potter získal renomé v předchozích štacích v Brightonu, Swansea a Östersundu, kde řešil zcela jiné problémy. Pracoval s menší skupinou hráčů, měl jasně danou osu týmu a hráči dobře věděli, jaké jsou jejich role v rámci týmu i kabiny. V tréninku rád cvičil modelové hry jedenáct na jedenáct, k tomu mu stačil kádr 20 hráčů a tří brankářů. Podobně, jako má rád třeba český kouč Pavel Vrba .

Copyright © All rights reserved. | Newsphere by AF themes.