25 září, 2024

Nejnovější sportovní zprávy se týkají fotbalu, hokeje a ostatní

sportvniczblog.com – Sportovní zprávy, přenosy, program utkání i výsledky, tabulky, reportáže

Chtělo to změnu! Věřím, že ATT jde správným směrem, říká cyklista Otruba

2 min read

Přední český silničář Jakub Otruba vyměnil po minulé sezoně barvy dlouhodobě nejlepší domácí stáje Elkov Kasper za dres týmu, který po pozici tuzemské jedničky silně touží.

Na roční smlouvě se dohodl se zástupci ATT Investments. Jak v úterý řekl novinářům, věří, že na nové adrese pomůže naplnit ambice celé stáje, ale i své osobní, mezi něž patří domácí titul či třeba angažmá ve vyšších patrech světové cyklistiky.

„Jak už jsem říkal dříve – po pěti letech už to chtělo nějakou změnu. Sám jsem to tak cítil. Navíc tam byl i ten faktor, že jsem věděl, že do Hradce mají přijít tři mladí jezdci, pak je jasné, že někdo musí i odejít. A když je tady v Česku tým jako je ATT, u něhož vidíte, že jde neustále nahoru a má ambice jít ještě výš, tak se mi to jevilo jako logická věc,“ vysvětlil Otruba.

„Pomýšlel jsem tedy i na nějaký tým z kategorie pro, což mi ale nevyšlo. V rámci Česka se mi pak ATT jevilo jako rozumná možnost. Mám smlouvu na rok, takže když pak budou nabídky z kategorie pro a výše, tak bych je vzal a určitě by mě nikdo v tom rozletu nedržel,“ doplnil Otruba.

Konkrétní nabídku z větších týmů neměl, i když kontakty byly. „Nic oficiálního. Vždy to bylo jen v té rovině, že se mi ozvou a do konce týdne mi dají vědět. To rozhodnutí pak pro mě nebylo až tak těžké. Lidi v mém okolí jsem trošku překvapil a ptali se, proč jdu pryč z nejlepšího českého týmu, ale myslím, že to všichni vzali a dnes už to chápou, když se podíváme na složení tohoto týmu. Věřím, že ATT jde správným směrem,“ prohlásil Otruba.

Copyright © All rights reserved. | Newsphere by AF themes.