25 září, 2024

Nejnovější sportovní zprávy se týkají fotbalu, hokeje a ostatní

sportvniczblog.com – Sportovní zprávy, přenosy, program utkání i výsledky, tabulky, reportáže

Řezníček jde po koruně, Zlín zlobil i prcek. Procházka: Pletl se pod nohy

2 min read

A zase ti dva. Michal Ševčík střílel, Jakub Řezníček dorážel a Brno ukradlo těsně před koncem poslednímu Zlínu výhru (1:1). Do sítě by nejspíš zaplula už záložníkova rána, ale jeho parťák jde po koruně krále střelců a každý zásah se hodí. Balon ještě pro jistotu dotrknul hlavou a zapsal 15. gól v sezoně. „Jednoznačně si ho počítá. Takhle se má správně zachovat kanonýr,“ řekl kouč Richard Dostálek. „Zase tam Řezňa byl. Ale ten gól by padl i tak,“ mínil obránce hostů Václav Procházka.

Kde by byla Zbrojovka bez Jakuba Řezníčka v životní formě? „Měla by možná o deset bodů míň,“ odhadoval zlínský kouč Pavel Vrba, zklamaný z toho, kolik šancí jeho svěřenci neproměnili. Jakub Kolář dokonce trefil gólmana Martina Berkovce, který byl zády ke hře na brankové čáře. „Špatně jsem se otáčel, až nególmansky. Trefilo mě to někam do lokte. Měl jsem v tomto zápase velké štěstí,“ uznal domácí hrdina, jenž lapil i sólo Libora Kozáka.

Málokdy v lize vidíte, že by měl hráč při sólu na brankáře tolik času. Vrbův útočník ho v 81. minutě dostal, ideálně ho vysunul střídající Youba Dramé. Kozákovo zakončení však bylo mizerné. „Vždycky jsem se učil, že pod tlakem je on, já ne. On musí něco předvést. Z toho vycházím,“ popsal čtyřiatřicetiletý gólman své myšlenky.

Chytání je dost o instinktu, zkušenostech. Těch má Berkovec hodně, na střelce si počkal. Nerisknul stranu a bývalý reprezentant ho placírkou jednoduše trefil. Nic nevymyslel, zakončoval z posledních sil. „Už nemohl, sotva běžel. Za mě vystřelil špatně,“ věděl vítěz mini souboje. „Je to chyba. Udělal jsem to špatně a stálo nás to body,“ neschovával se Kozák, který přitom ve hře nepůsobil zle. Udržel balony, pomohl týmu si chvíli oddechnout od tlaku protivníka.

Zbrojovka honila výsledek poté, co od 9. minuty po rohu Hrubého prohrávala.

Copyright © All rights reserved. | Newsphere by AF themes.