25 září, 2024

Nejnovější sportovní zprávy se týkají fotbalu, hokeje a ostatní

sportvniczblog.com – Sportovní zprávy, přenosy, program utkání i výsledky, tabulky, reportáže

Sparta je na dobré cestě. Konečně nepřichází jen individuality

2 min read

Tohle je skoro na titul, viselo oběma na jazyku, byť to tak doslova neřekli. „Ale Sparta má nejlepší formu ze všech tří kandidátů,“ kývnul šéftrenér Viktorie Žižkov Václav Kotal ve studiu iSport.cz, kde společně s fotbalovým redaktorem deníku Sport Jiřím Fejglem hodnotili suverénní výhru na Baníku 3:0. Chválu si Letenští vysloužili i za obrannou a útočnou práci. To tu dlouho nebylo…

„Sparta je na tom ze všech tří top klubů nejlíp, když se podíváme na její výsledky,“ konstatoval po další bezproblémové výhře Václav Kotal zjevný fakt.

„Pro Spartu teď hraje všechno velmi dobře, může si to zkazit jenom sama. Je nejkompaktnější, má nejlepší formu,“ hodnotil Kotal dál.

„Myslím, že se změnila přestupová politika, už nepřichází jen individuality, ale vyloženě pracovití hráči. Kairinen rychle zapadl, je tam Jarda Zelený jako týmový hráč. Sparta tým velmi dobře doplnila, je na dobré cestě,“ pokračoval.

„Řekl bych, že to souvisí s příchodem trenéra Priskeho, vypadá to pod ním dobře. Ale nezapomínejme, takhle se o Spartě bavíme několik let, pořád se to točí dokola. I za pana Kotala se to zvedlo, pak zase zhoršilo, a takhle pořád, takže musíme počkat. Teď je Sparta zdravá, má zajímavé hráče na střídání, je tam zastupitelnost, hlavně v tom je silná. Ale pořád bych byl ještě opatrný,“ doplnil Kotala redaktor Sportu Jiří Fejgl.

„Nicméně kandidát na titul to je, to je jasné, takhle se o Spartě můžeme bavit poslední týdny. Zase ukázala obrovskou sílu, šlape jí útok, je rozjetá,“ dodal.

Utkání ve Vítkovicích bylo v podstatě hotové už po poločase, kdy hosté vedli nad Baníkem 2:0, po změně stran výsledek upravili do konečné podoby 3:0, jeden gól Jan Kuchta, dva Tomáš Čvančara.

„Třetí gól to rozhodl, po něm Baník prakticky ztratil víru, že s výsledkem ještě může něco udělat. Naprosto zasloužené vítězství,“ pravil Kotal.

Copyright © All rights reserved. | Newsphere by AF themes.