25 září, 2024

Nejnovější sportovní zprávy se týkají fotbalu, hokeje a ostatní

sportvniczblog.com – Sportovní zprávy, přenosy, program utkání i výsledky, tabulky, reportáže

Poslední výstřel hasnoucí hvězdy. Sagan jde naposledy vsadit do loterie na Primaveře

2 min read

První z Monumentů. 294 kilometrů, šest hodin po rovině na pobřeží Ligurie a poté brutální půlhodina, během níž se může přihodit cokoliv. To je slavná La Primavera, závod spojující Milán a San Remo.

Už tuto sobotu se největší hvězdy pelotonu pustí do souboje o jeden z nejcennějších vavřínů. A mezi nimi i loučící se Peter Sagan, k němuž se na Primaveře štěstí nikdy nepostavilo čelem.

Sagan nemusí nikomu nic dokazovat. Ve sbírce úspěchů má triumfy z jarních klasik, tři tituly mistra světa a rekordních sedm zelených trikotů z Tour de France pro nejlepšího sprintera nejslavnějšího závodu planety. Jedno kýžené vítězství ale 33leté slovenské legendě chybí. A v sobotu přijde poslední šance. „Tenhle závod mi vždycky seděl, současně jsem ale nikdy nedokázal vyhrát. Jeden pokus ale ještě zbývá,“ přemítal v rozhovoru pro Cyclingnews.com rodák ze Žiliny.

Na start vůbec nejdelšího závodu v profikalendáři se postaví potřinácté. Dvakrát skončil druhý, pětkrát musel zkousnout nepopulární čtvrtou příčku. Devětkrát dojel v první desítce. Nejhorší výsledek vlastně zaznamenal až loni, kdy po technických problémech a stíhací jízdě dojel na 92. místě s víc než šestiminutovou ztrátou na vítězného Mateje Mohoriče.

Nedokázal jsem nikdy vyhrát z mnoha různých příčin. Každý ročník je absolutně jiný. Někdy nevyjde spolupráce s týmem, jindy podceníte soupeře nebo máte technický problém. To je cyklistika, tak to chodí,“ prohlásil Sagan s nadhledem veterána. Prohry ale nikdy nenesl lehce, přesněji řečeno neměl často daleko ke vzteku. Třeba když v roce 2017 prohrál finiš rameno na rameno s Michalem Kwiatkowským a Julianem Alaphilippem. Nebo v roce 2013, kdy závodníky zaskočil na trati sníh a slovenského rychlíka ve spurtu „šmiknul“ Gerald Ciolek.

Copyright © All rights reserved. | Newsphere by AF themes.