25 září, 2024

Nejnovější sportovní zprávy se týkají fotbalu, hokeje a ostatní

sportvniczblog.com – Sportovní zprávy, přenosy, program utkání i výsledky, tabulky, reportáže

Kairinen je výborná „šestka“, Zafeiris má obrovskou perspektivu, říká Páník

2 min read

Myšlenka, přehled, technika. Tyhle zbraně jsou jim vlastní – a spoluhráči spoléhají na to, že je využijí ve velké bitvě, v sobotním derby pražských „S“ (19.00).

Právě souboj Kaana Kairinena, Fina ve sparťanských službách, a Christose Zafeirise, Nora s řeckými kořeny na straně Slavie, může patřit mezi klíčové faktory napjatě očekávaného zápasu.

Kairinen je spíš taková výborná ´šestka´, která dovede získávat a rozdělovat balony. Zafeiris je ´osmička´. Je ofenzivnější, jeho doménou jsou skryté přihrávky,“ srovnává ve speciálním videu zkušený trenér Bohumil Páník.

Bývalý šéf lavičky Baníku, Zlína i několika polských týmů tak připomíná „disciplínu“ zpopularizovanou legendárním Karlem Brücknerem. Ten jí – stejně jako netypické střele – dokonce věnoval závěrečnou práci tříletého kurzu trenérů na FTVS. V obou případech se hráč snaží o nezvyklé řešení a do poslední chvíle tají svůj záměr. Třeba tak, že zmate soupeře pohledem, jímž naznačuje, kam míč pošle, ale bleskově zvolí jiný směr. Vynikal v tom zejména Tomáš Rosický. 

Dvacetiletý Zafeiris podobných kousků v posledním ligovém zápase v Mladé Boleslavi předvedl hned několik. Byl také autorem jediné trefy svého týmu a své premiérové v české lize, celkem má při tom na kontě deset střel. Asistence zatím stihl dvě. U Kairinena, o čtyři roky staršího protivníka, si Páník všímá hlavně spolupráce s rychlými sparťanskými spoluhráči. Kairinen, jenž stejně jako Zafeiris zahrává standardní situace, vypálil celkem šestkrát, rovněž jednou skóroval, a navrch přidal čtyři asistence. 

Copyright © All rights reserved. | Newsphere by AF themes.