25 září, 2024

Nejnovější sportovní zprávy se týkají fotbalu, hokeje a ostatní

sportvniczblog.com – Sportovní zprávy, přenosy, program utkání i výsledky, tabulky, reportáže

Druhou etapu cyklistického Gira vyhrál ve spurtu elitní italský dráhař Milan

2 min read

Druhou etapu Gira d’Italia vyhrál v hromadném spurtu italský cyklista Jonathan Milan, jenž startuje na své první Grand Tour.

V růžovém trikotu lídra zůstal vítěz sobotní časovky Remco Evenepoel z Belgie. Dvaadvacetiletý Milan triumfoval po 202 kilometrech rovinaté etapy ve městě San Salvo. Člen týmu Bahrajn Victorious dosáhl největšího vítězství na silnici po úspěších na dráze: urostlý 194 cm vysoký cyklista je olympijským vítězem, mistrem světa a mistrem Evropy ve stíhacím závodu družstev a z ME má také dvě zlata z individuální stíhačky.

„Je to neskutečné, nemám slov. Nemůžu tomu uvěřit, protože tohle je moje první Giro a druhá etapa. Včera jsem odjel docela dobrou časovku, byl jsem celkem spokojený. Dnes jsem makal, ale nedovedl jsem si představit, že dosáhnu na výhru,“ uvedl nečekaný vítěz Milan.

V pelotonu prořídlém po hromadném pádu necelé čtyři kilometry před cílem za Milanem spurtovali David Dekker z Nizozemska a Australan Kaden Groves. Mezi zhruba patnáctkou jezdců, kteří skončili na zemi, byli i bývalí mistři světa Mark Cavendish z Británie a Dán Mads Pedersen.

Nehodě se vyhnul mistr světa Evenepoel a uhájil růžový dres lídra, který vybojoval sobotním triumfem v zahajovací časovce. Před druhým Filippem Gannou z Itálie má náskok 22 sekund. „Všechno bylo v klidu. Byli jsme vepředu, takže jsme se vyvarovali problémů, ale byl to myslím docela ošklivý pád. Tušil jsem, že se to stane, takže víme, koho z toho můžeme vinit. Ale to je cyklistika,“ řekl Evenepoel.

S časovou ztrátou dojeli do cíle ve druhé stovce všichni tři čeští cyklisté. Debutant Karel Vacek obsadil 132. pozici, Evenepoelovi kolegové z týmu Soudal-Quick Step Jan Hirt a Josef Černý se seřadili na 171. a 172. místě.

V pondělí je na programu 3. etapa mezi městy Vasto a Melfi o délce 216 km, v jejímž závěru jsou dvě kategorizovaná stoupání.

Copyright © All rights reserved. | Newsphere by AF themes.